Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019

Πικετοφορία στο Αγρίνιο ενάντια στην «επιβολή νέων μέτρων σε βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας»

pame (15)

Πικετοφορία οργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου στην κεντρική πλατεία. Επρόκειτο για κινητοποίηση με αφορμή την «επιβολή νέων μέτρων σε βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπροστά στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης». Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Mίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Δημήτρης Δήμας ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ως εκπρόσωπος της Β΄ΕΛΜΕ Κώστας Κορδάτος.
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπροστά στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης θα επιβάλει νέα μέτρα σε βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Οι “εκκρεμότητες” της τρίτης “αξιολόγησης” έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία», υποστηρίζει το Εργατικό Κέντρο που διεκδικεί:
pame (13)• ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
• Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
• Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
• Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
• Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
• Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
• Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
• Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
• Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
• Όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών αλλά δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
Το Εργατικό Κέντρο ετοιμάζεται να δώσει «μαχητική- αγωνιστική – μαζική απάντηση την ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο Δυτικής Ελλάδας» ενώ θα συμμετάσχει και στο κλείσιμο των διοδίων την προσεχή Κυριακή .
pame (1) pame (2) pame (3) pame (4) pame (5) pame (6) pame (7) pame (8) pame (9) pame (10) pame (11) pame (12) pame (13) pame (14) pame (15) pame (16) pame (17) pame (18) pame (19) pame (20)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.