Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

ΟΠΠΙ: Ολόκληρη η απόφαση για 1.030 προσλήψεις στην Αστυνομία (ΦΕΚ)

ΟΠΠΙ: Ολόκληρη η απόφαση για 1.030 προσλήψεις στην Αστυνομία (ΦΕΚ)

Νόμος του Κράτους έγινε και επίσημα με τη δημοσίευσή του σε ΦΕΚ το ψηφισμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πρόσληψη 1.030 Ειδικών Φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον νόμο υπ’ αριθμ. 4777 που φέρει την υπογραφή της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, συνιστώνται Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) στα Πανεπιστήμια της χώρας, οι οποίες συγκροτούνται από αστυνομικό προσωπικό και ειδικούς φρουρούς.

Αποστολή των ΟΠΠΙ είναι η προστασία και ασφάλεια τόσο των προσώπων που βρίσκονται στους χώρους των Α.Ε.Ι., όσο και των υποδομών αυτών. Οι ΟΠΠΙ είναι αρμόδιες για την άσκηση αστυνομικών καθηκόντων εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. και ιδίως για:

 • Την πρόληψη της τέλεσης και την αντιμετώπιση κάθε αξιόποινης πράξης εντός των χώρων των Α.Ε.Ι.
 • τη στελέχωση και λειτουργία των Κέντρων Ελέγχου και Λήψης Σημάτων και Εικόνων μαζί με το προσωπικό των Α.Ε.Ι.
 • την πραγματοποίηση περιπολιών

Το προσωπικό των Ο.Π.Π.Ι. υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία, η εν γένει υπηρεσιακή του κατάσταση ρυθμίζεται από τις πάγιες διατάξεις που διέπουν το αστυνομικό προσωπικό και τους ειδικούς φρουρούς.

Στους ειδικούς φρουρούς που στελεχώνουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), επιτρέπεται η άσκηση προανακριτικών καθηκόντων για το διάστημα που υπηρετούν σε αυτές και για υποθέσεις των οποίων επιλαμβάνονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Προβλέπονται (και) προσλήψεις εποχικού προσωπικού

Η απόφαση εκτός των ΟΠΠΙ, προβλέπει και την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στη νεοσύστατη Μονάδα Ασφάλειας και Προστασίας που συνιστάται σε κάθε ΑΕΙ.

Η μονάδα έχει ως αποστολή την εφαρμογή και αξιολόγηση της πολιτικής και των μέτρων για θέματα ασφάλειας και προστασίας εντός των χώρων του Α.Ε.Ι., με στόχο την εξασφάλιση της ομαλής και αδιάλειπτης άσκησης των εκπαιδευτικών, ερευνητικών, διοικητικών και λοιπών δραστηριοτήτων του ΑΕΙ.

Η μονάδα στελεχώνεται από τακτικό προσωπικό του ΑΕΙ και προσωπικό που απασχολείται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Η μέγιστη διάρκεια απασχόλησης του έκτακτου προσωπικού ισούται με τη διάρκεια του έργου/προγράμματος, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει την πενταετία.

Διαβάσετε ολόκληρο το ΦΕΚ της απόφασης.

Πηγή: workcenter.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Άλλος

  Σε μία άλλη πιο αναπτυγμένη χώρα, θα προσλαμβάνονταν 1300 γιατροί ή 1300 δάσκαλοι ή 1300 καθηγητές πανεπιστημίου. Στην Ελλαδίτσα – πλησιάζουν εκλογές και πρέπει να ενισχυθεί η εκλογική βάση του κόμματος που κυβερνά – θα προσλάβουμε 1300 αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια όλης της χώρας, επειδή σε 2-3 πανεπιστήμια της πρωτεύουσας υπάρχουν εστίες παραβατικότητας, ενώ στα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας θα είναι σχεδόν διακοσμητικοί. Πρακτικά, θα πίνουν καφέ και θα παριστάνουν οτι είναι χρήσιμοι.

 2. Άκης Ροδίτης

  Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου, πολιτικός (sic) χώρος (ΣΥΡΙΖΑ) στηρίζει τις καταστροφές και τις καταλήψεις των πανεπιστημίων και το 39% των ψηφοφόρων του στηρίζει τις αποφάσεις τις κυβέρνησης για την αστυνόμευσή τους;;; #Ξυδάκι

 3. Αριστεία

  Οι υπερασπιστές με παρωπίδες μάλλον δεν θα έχουν ακούσει για security στα πανεπιστήμια των ευρωπαϊκών χωρών, αλλά δεν περιμένεις τίποτα καλύτερο από μια κυβέρνηση που τον Σεπτέμβριο μας έλεγε ότι τα λεφτά για τις ΜΕΘ είναι ” πεταμένα λεφτά”…μια κυβέρνηση που δεν έχει πετύχει ακόμη το μέγεθος στις μάσκες και η λύση για τα σχολεία είναι τα ανοικτά παράθυρα εν μέσω παγωνιάς.. βέβαια όσους αστυνομικούς και να πάρουν τον Χ.Παππά δύσκολα θα τον πιάσουν.

 4. Αστυνόμευση

  Η λύση όταν τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά από ότι τα υπολόγιζαν όπως η ύφεση, οι επενδύσεις που φεύγουν για την απομονωμένη Τουρκία και Αλβανία, στον εμβολιασμό, στην αγορά η λύση είναι η περισσότερη αστυνόμευση και τα χαρτάκια στα Πετσωμένα ΜΜΕ όπως είδαμε από τον πίνακα ανακοινώσεων της ΕΡΤ όπου με θράσος έλεγαν να μην παίξουν βίντεο από την Ικαρία και εικόνες με τον κατηγορούμενο ηθοποιό – σκηνοθέτη που ήταν και προσωπική επιλογή της κυβέρνησης.. στο κοντινό 2019 τα αντίστοιχα ρεπορτάζ για την χιονόπτωση και το κλείσιμο της εθνικής ήταν καταδικαστικά τώρα μας λένε ότι καλά κάνανε και την έκλεισαν, για μια κακοκαιρία που περιμένανε και ένα εργολάβο της εθνικής οδού που γλίτωσε πρόστιμο 1 εκ ευρώ…ή λύση λοιπόν για τα προβλήματα είναι το ξύλο, θέλουν αστυνόμευση και κατευθυνόμενα ΜΜΕ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.