Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2020

Παλαιομάνινα: Έκλεψαν από αίθουσα του δημοτικού τα εργαλεία των αρχαιολογικών ερευνών

sxoleioΘρασύτατη κλοπή έγινε στο δημοτικό Σχολείο Παλαιομάνινας. Συγκεκριμένα σε μία από τις αίθουσες στο πάνω όροφο του σχολείου φυλλάσονταν εδώ και καιρό εργαλεία μεγάλης χρηματικής αξίας που άνηκαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για το καθαρισμό του αρχαιολογικού χώρου, προκειμένου να προχωρήσει το ανασκαφικό έργο του καθηγητή του τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλη Λαμπρινουδάκη.
Η κλοπή έγινε αντιληπτή το Σάββατο 14.1.2017, το συμβάν έχει αναστατώσει τη κοινωνία του χωριού και κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων καταγγέλλοντας το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα Αστακού.
Ως γνωστόν η ανασκαφή της Παλαιομάνινας ξεκίνησε το 2006, με πρωτοβουλία της Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας, με τη συμβολή του καθηγητή Παν. Κοντού, και βέβαια καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο καθηγητής του τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαμπρινουδάκης, με τη στήριξη της ΛΣΤ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων και μέχρι στιγμής ανακαλύφθηκαν σπουδαία αρχαία ευρήματα όπως η σπουδαία Ακρόπολη της Παλαιομάνινας.

http://xiromeronews.blogspot.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.