Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Το παλιό Αγρίνιο γαλλιστί… “περίχωρο των Αθηνών”

Πηγή: http://agriniomemories.gr/articles.php?cid=6&id=74

Πολλές φωτογραφίες κυκλοφορούν αταυτοποίητες στο διαδίκτυο. Άλλες πάλι αμφισβητείται ο τόπος που απεικονίζουν. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια η συγκεκριμένη εικόνα που δημοσιεύει το agriniomemories.gr  δε χωρά αμφιβολία το τι απεικονίζει. Οι λόφοι και η διάταξη της πόλεως παραπέμπουν στο Αγρίνιο. Βέβαια η Γαλλική λεζάντα έχει την επιγραφή “Grece-Environs of Athenes” δηλαδή Ελλάδα, περίχωρο ( η προάστειο αν θέλετε) των Αθηνών.

Το τοπίο συμπληρώνουν τα πέτρινα σπίτια με τις λιάστρες και τους αγρούς. Η οδός Μεσολογγίου νυν Χ. Τρικούπη φαίνεται χωμάτινη, με κόσμο να τη διασχίζει. Ξεχωρίζει ένας ιερέας προφανώς  με την οικογένεια του. Κατά μία εκδοχή η εικόνα χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα. Παρόμοια εκδοχή της εικόνας κυκλοφορεί επιχρωματισμένη χωρίς να διακρίνονται άνθρωποι να κυκλοφορούν.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Παναγιώτης Ντζαμίλης

  Δεν το πιστεύω ότι βλέπω το σπίτι που μεγάλωσα!
  Είναι το σπίτι που φαίνεται σε πρώτο πλάνο και βρίσκεται στον αριθμό 63 της Χαριλάου Τρικούπη! Υπάρχει ακόμη και σήμερα…
  Θα ήθελα παρακαλώ την πηγή της φωτογραφίας και αν ξέρουμε πότε τραβήχτηκε…
  Σας ευχαριστώ!!!

 2. Κωνσταντίνος

  Και όμως ειναι το Αγρίνιο, το μοναδικό στην φωτογραφία είναι το σπίτι του παππού μου, Παναγιώτη Τζιάνου επι της οδου Χαρ. Τρικούπη 63 όπου υπάρχει ακόμη. Άφωνος!!!

 3. Anonimos

  Αγρίνιο μιας αλλης εποχής τόσο όμορφης και ανθρώπινης με τις γειτονιες με τις αυλόπορτες τους κήπους τα τριανταφυλλα και τα γιασεμιά που μοσχοβολούσαν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.