Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Πανελλήνιες 2020 -ΟΕΦΕ: Σταθερό το επίπεδο δυσκολίας στην Οικονομία

Πανελλήνιες 2020 -ΟΕΦΕ: Σταθερό το επίπεδο δυσκολίας στην Οικονομία

Σε σταθερό επίπεδο δυσκολίας συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια ήταν τα σημερινά θέματα στην Οικονομία Προσανατολισμού για τους υποψήφιους στις Πανελλήνιες 2020, με το νέο σύστημα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ).

Η ΟΕΦΕ τονίζει σχετικά με τα θέματα στην Οικονομία Προσανατολισμού ότι οι μαθητές θα μπορούν ν’ ανταποκριθούν χωρίς προβλήματα στο σύνολο του διαγωνίσματος. «Η διατύπωση ήταν απόλυτα κατανοητή και οι αλγεβρικές πράξεις χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις» και «καλύφθηκε πλήρως η ύλη», σύμφωνα με την ΟΕΦΕ.

Σημειώνεται ότι και το ΑΠΕ αναφέρει ότι χωρίς ιδιαίτερες παγίδες, αλλά με κλιμακούμενη δυσκολία, ήταν τα σημερινά θέματα των Πανελλήνιων 2020 στο μάθημα της Οικονομίας.

Πανελλήνιες 2020 -ΟΕΦΕ: Παγίδες στο 4ο θέμα του ΑΟΘ

Όσον αφορά στο μάθημα του ΑΟΘ στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2020 με το παλιό σύστημα , σύμφωνα με την ΟΕΦΕ «τα σημερινά θέματα ήταν σε σταθερό επίπεδο δυσκολίας συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια». «Οι μαθητές θα μπορούν ν’ ανταποκριθούν χωρίς προβλήματα στο σύνολο του διαγωνίσματος. Ποιοτικά το άριστα μπορεί να το πετύχει ο πολύ καλά προετοιμασμένος μαθητής αφού υπήρχαν κάποιες παγίδες στο 4ο θέμα, που όμως δεν δημιουργούν πρόβλημα. Η διατύπωση ήταν απόλυτα κατανοητή και οι αλγεβρικές πράξεις χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Καλύφθηκε πλήρως η ύλη.», τονίζει επίσης η ΟΕΦΕ.

Πανελλήνιες 2020: «Αυλαία» για τα ΓΕΛ με Χημεία και Οικονομία -Σκυτάλη στα Ειδικά Μαθήματα

Σε Χημεία και Οικονομία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, ρίχνοντας έτσι την «αυλαία» των Πανελλήνιων 2020 με τα βασικά μαθήματα (Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού).

Στη συνέχεια, από την 1η έως και τις 13 Ιουλίου, τη «σκυτάλη» θα πάρουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, αρχής γενομένης με τα Αγγλικά.

Αναλυτικότερα, σήμερα Παρασκευή, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που έχουν επιλέξει το νέο σύστημα Πανελλαδικών, εξετάστηκαν στο μάθημα της Χημείας (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στο μάθημα της Οικονομίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Πανελλήνιες 2020: Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για τους υποψήφιους με το παλιό σύστημα

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που έχουν επιλέξει το παλαιό σύστημα Πανελλαδικών, εξετάστηκαν επίσης στη Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.