Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Πανεπιστήμιο Πατρών και ένα «ιδιαίτερο» τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας

Πανεπιστήμιο Πατρών και ένα «ιδιαίτερο» τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας

Γράφει η Χριστίνα Σκαπετούλια*

Το Πανεπιστήμιο Πατρών τον περασμένο Απρίλιο αποκτά «επιτέλους» τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας. Το συγκεκριμένο τμήμα ιδρύεται στο Αγρίνιο εις βάρος του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών το οποίο καταργείται χωρίς καμία αιτιολογική έκθεση κυριολεκτικά σε μια νύχτα. Δεν θα μείνω όμως σε αυτό.

Το τμήμα το διδακτικό έτος 2019-2020 υποδέχεται τους καινούριους φοιτητές οι οποίοι ήρθαν για να σπουδάσουν Ιστορία –Αρχαιολογία. Έκπληκτοι λοιπόν διαπιστώνουν μελετώντας το πρόγραμμα σπουδών ότι ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν και μαθήματα πληροφορικής (ψηφιακή επεξεργασία περιεχομένου, αλγόριθμους, Διακριτές Δομές και Συνδυαστική Ανάλυση, Θεωρία Γραφημάτων και Πρακτικές Εφαρμογές της και πολλά άλλα που είχε το προηγούμενο τμήμα και προστέθηκε η λέξη «πολιτισμικός») καθώς και οικονομικά μαθήματα για να πάρουν πτυχίο!!!

Δεν έφτανε μόνο αυτό έμαθαν από στόματος της Πρυτάνεως κυρίας Κυριαζοπούλου η οποία παρέστη σε ειδική συνεδρίαση για Πανεπιστημιακά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου ότι το πανεπιστήμιο Πατρών «μεριμνά» το τμήμα τους να μεταφερθεί στην Πάτρα. Με την συγκεκριμένη φυσιογνωμία του τμήματος ( η οποία σημειωτέον δεν έχει εγκριθεί από το Υπουργείο μιας και δεν έχει δεχτεί την πρόταση να μετονομαστεί σε τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Ψηφιακού πολιτισμού) οι απόφοιτοι δεν έχουν επίσης κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Ποιός λοιπόν θα εξηγήσει σε αυτά τα παιδιά και στους γονείς που έχουν έρθει από όλη την Ελλάδα τι συμβαίνει; Γιατί τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε μία σχολή που το πρόγραμμα μαθημάτων και η φυσιογνωμία της δεν συνάδει με τον τίτλο της,τον τίτλο της σχολής που επέλεξαν; Για ποιο λόγο να φύγουν από το Αγρίνιο αφού αυτή την πόλη επέλεξαν για να σπουδάσουν και στην οποία έδωσαν χρήματα για να ενοικιάσουν σπίτια; Αυτά και τόσα άλλα ερωτηματικά περιμένουν απαντήσεις.Πόσος άλλος εμπαιγμός και μάλιστα από Δημόσιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα;

Θα λογοδοτήσει κάποιος για όλα αυτά ή για μια ακόμη φορά εμείς «θα πληρώσουμε το μάρμαρο;»

*Εκπαιδευτικός,Υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΜέΡΑ25

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.