Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Πανηγυρίζει την Δευτέρα το εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννη Σπολάιτας

Πανηγυρίζει την Δευτέρα το εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννη Σπολάιτας

Εορτάζει την Δευτέρα 24 Ιουνίου το εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννη Σπολάιτας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο εξέδωσε ανακοίνωση στον Τοπικό Τύπο με την οποία γνωστοποιεί το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 που η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει το Γενεθλιον του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, πανηγυρίζει το Ιερό Εξωκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου Σπολάιτας.

Δίπλα στη λίμνη Στράτου, κοντά στη παλαιά σιδερένια γέφυρα του Αχελώου και πάνω σε λοφίσκο υψώνεται ο ναός του Αγίου Ιωάννου που χτίστηκε το 1815. Πρόκειται για ένα μνημείο βυζαντινής τέχνης.

Την Κυριακή το απόγευμα και ώρα 7:00 μ.μ. θα ψαλλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Την Δευτέρα το πρωί και ώρα 07:00 π.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετα θείου κηρύγματος.

Για να μεταβείτε από το Αγρίνιο στο Εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου, θα πρέπει να ακολουθήσετε την επαρχιακή οδό Αγρινίου-Εμπεσού. Μετά την Σπολάιτα συνεχίζετε ευθεία για την παλαιά γέφυρα του Αχελώου, πριν στρίψετε αριστερά για την γέφυρα, υπάρχει πινακίδα που σας κατευθύνει να προχωρήσετε ευθεία (Άγιος Ιωάννης Σπολάιτας) και αφού διανύσετε μία απόσταση 500 m περίπου, θα διακρίνετε στα δεξιά σας το Εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου.

Το Ιερό Εξωκκλήσιο θα παραμείνει ανοικτό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.