Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

ΠΑΝ.ΣΥ: Όχι στην εκτροπή του Αχελώου, σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις και το περιβάλλον

ΠΑΝ.ΣΥ: Όχι στην εκτροπή του Αχελώου, σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις και το περιβάλλον

Το κεντρικό συμβούλιο της ΠΑΝ.ΣΥ, με ανακοίνωσή του εξέφρασε για άλλη μία φορά την εναντίωσή του στην εκτροπή του Αχελώου και ζητά από την κυβέρνηση να διαγράψει κάθε σκέψη για την εκτροπή και να σεβαστεί τις δικαστικές και Ευρωπαϊκές αποφάσεις. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΝ.ΣΥ:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Το κεντρικό συμβούλιο της ΠΑΝ.ΣΥ σε συνεδρίασή του στις 27/01/2020, ΟΜΟΦΩΝΑ, εξέφρασε για άλλη μία φορά την εναντίωσή του στην εκτροπή του Αχελώου ποταμού και στα σχέδια της Κυβέρνησης για επανεκκίνηση του ακυρωθέντος έργου , με 5 αποφάσεις του Συμβουλίου τις Επικρατείας καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θεωρεί ότι η σύσκεψη των φορέων της Θεσσαλίας με τον υπουργό επικρατείας και η από κοινού απόφασή τους για επανέναρξη του έργου- ερήμην ημών- προσβάλλει τους Αιτωλοακαρνάνες. Δηλαδή μόνοι τους τα είπαν, μόνοι τους τα αποφάσισαν θεωρώντας μας δεδομένους και υποτακτικούς.

Η ΠΑΝ.ΣΥ αυτές τις πρακτικές δεν τις επικροτεί δεν τις στηρίζει και τις καταγγέλλει ως και αντιδημοκρατικές.

Ζητά από την κυβέρνηση να διαγράψει κάθε σκέψη για την εκτροπή, να σεβαστεί τις δικαστικές και Ευρωπαϊκές αποφάσεις, να σταματήσει κάθε τεχνική παρέμβαση στο χώρο, να αποκαταστήσει τη ζημιά του φυσικού περιβάλλοντος.

Για την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού, πρέπει άμεσα να οριστεί κοινή συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων του Νομού κατά της εκτροπής, με τους βουλευτές, περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους και άλλους φορείς του Νομού, για να επαναδιατυπωθεί η κοινή και ξεκάθαρη θέση μας κατά της εκτροπής του Αχελώου, Ταυτόχρονα να ζητηθεί συνάντησή τους, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Χώρας.

Η ΠΑΝ.ΣΥ. στηρίζει τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην τελευταία σύσκεψη,17/01/20, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου και θα είναι παρούσα στο πλευρό της μέχρι την οριστική και αμετάκλητη ακύρωση του παράλογου και καταστροφικού έργου που εκτρέπει τη λογική και πλήττει ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον.

Όταν οι κυβερνήσεις δεν σέβονται τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις και τις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου της Χώρας, πως έχουν την απαίτηση να τις σέβεται ο πολίτης;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.