Τετάρτη, Ιανουάριος 16, 2019

Παράταξη Τραπεζιώτη για Καλαντζή: Αυτό είναι το δημοκρατικό ήθος της σημερινής Δημοτικής Αρχής

dimotiko symvoulio 23 10 2017 (5) Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επέκρινε με σφοδρότητα τον αντιδήμαρχο Αγρινίου Κωστα Καλαντζή με αφορμή δηλώσεις του κατά τις οποίες φέρεται να είπε πως «είμαστε πολύ δημοκράτες γιατί τους αφήνουμε και μιλάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έχουν ψυχολογικά προβλήματα».

Σήμερα η παράταξη του Δ.Τραπεζιώτη «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα-Πολίτες σε Δράση» με ανακοίνωση της επανέρχεται στο ζήτημα και απευθυνόμενη στον κ.Καλαντζή αναφέρει: «Έχετε όλο το χρόνο μπροστά σας για να ζητήσετε συγγνώμη από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης τους οποίους ελαφρά τη καρδία αποκαλέσατε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα και γενικότερα από όλο το σώμα, μιας και με τα λεγόμενά σας παρομοιάζετε το Δημοτικό Συμβούλιο με ψυχιατρική κλινική. ΑΙΣΧΟΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΝ να προβαίνετε σε τέτοιες διατυπώσεις όχι μόνο ανοίκειες αλλά άκρως προσβλητικές για τους συναδέλφους σας Δημοτικούς Συμβούλους και μετά να αποδίδετε την ένταση που παράγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο στην αντιπολίτευση».  Η ανακοίνωση αυτούσια:

Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγρινίου:

«Είμαστε πολύ δημοκράτες γιατί τους αφήνουμε και μιλάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έχουν ψυχολογικά προβλήματα»…

Πέρασε ακριβώς ένας χρόνος (Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016) από τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο αντιδήμαρχος Αγρινίου, αρμόδιος για θέματα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Κώστας Καλαντζής και είχε προκαλέσει την οργή των άνεργων συμπολιτών μας.

Κατά τη ροή της τότε συνέντευξης, ο αντιδήμαρχος ξεστόμισε ανεπίτρεπτες εκφράσεις που θίγουν στον υπερθετικό βαθμό την ευαίσθητη ομάδα του άνεργου πληθυσμού.

Αρχικά υποβάθμισε τεχνηέντως τα προγράμματα οκτάμηνης απασχόλησης του ΟΑΕΔ, (που αφορούν πρόσληψη προσωπικού στους Δήμους) χαρακτηρίζοντάς τα απαξιωτικά ως » ούτε καν ασπιρίνες» και στη συνέχεια προχώρησε στην κορύφωση του ατοπήματος.

Είχε αποκαλέσει «τεμπέληδες» τους 8.000 ανέργους Αγρινιώτες που έκαναν αίτηση για πρόσληψη, χαρακτήρισε το θεσμό της οκτάμηνης απασχόλησης ως «το χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί στην κοινωνία μας» και κάνοντας χρήση της «αργκώ», όνομασε «τρυπάκι τεμπελιάς» την απασχόληση στα οκτάμηνα προγράμματα, γιατί είναι η αιτία που «τεμπελιάζει το δυνατό κομμάτι της κοινωνίας, που μπορεί να εργαστεί.»

            Μετά από ένα χρόνο είχαμε τη ραδιοφωνική επιστροφή του κ. Καλαντζή. Όπως μας απόδειξε με τα λεγόμενά του, «το πάθημα δεν του έγινε μάθημα».

Ερωτώμενος για τις εντάσεις που δημιουργούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Καλαντζής απάντησε πως η παραταξη της πλειοψηφίας δεν φέρει καμία ευθύνη.

Επίσης συνέχισε είναι εξ’ αρχής σκοπός της αντιπολίτευσης να κάνει μπάχαλο το σώμα ισοπεδώνοντας τα πάντα.

Δήλωσε με περίσσιο θράσος πως οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έρχονται στο Δ.Σ για να εκτονώσουν τα ψυχολογικά τους προβλήματα και ότι είναι λάθος της Δημοτικής Αρχής που αφήνει την αντιπολίτευση να μιλάει τόσο πολύ!!!

Αυτό είναι το δημοκρατικό ήθος της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Μετανιώσε   που μας άφησε όλο αυτό τον καιρό να μιλάμε. Έκανε λάθος λέει και τώρα πρέπει να μας τιμωρήσει περιορίζοντάς μας λες και η Δημοτική Αρχή, ως υπέρτατη εξουσία, είναι αυτή που χορηγεί ή αφαιρεί το δικαίωμα στους Δημοτικούς Συμβούλους να εκφράζονται και να διατυπώνουν τις απόψεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κύριε Καλαντζή το δικαίωμα στην ελεύθερη και έκφραση   του δημοτικού συμβούλου είναι συνταγματικά κατοχειρομένο, το προβλέπουν οι νόμοι και η δημοκρατική Αρχή με την εφαρμογή της οποίας φαίνεται ότι δεν αισθάνεστε άνετα.

Η Αντιπολίτευση θα μιλάει στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο κι αν δεν σας αρέσει αυτό γιατί ο ρόλος της είναι να έλεγχει τη Δημοτική Αρχή. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτή είναι η χειρότερη που πέρασε στο Δήμο Αγρινίου.

Έχετε όλο το χρόνο μπροστά σας για να ζητήσετε συγγνώμη από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης τους οποίους ελαφρά τη καρδία αποκαλέσατε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα και γενικότερα από όλο το σώμα, μιας και με τα λεγόμενά σας παρομοιάζετε το Δημοτικό Συμβούλιο με ψυχιατρική κλινική. ΑΙΣΧΟΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΝ να προβαίνετε σε τέτοιες διατυπώσεις όχι μόνο ανοίκειες αλλά άκρως προσβλητικές για τους συναδέλφους σας Δημοτικούς Συμβούλους και μετά να αποδίδετε την ένταση που παράγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο στην αντιπολίτευση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.