Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Το πάρκινγκ στο Πόρτο Κατσίκι – Κάθε χρόνο η ίδια κατάσταση

Το πάρκινγκ στο Πόρτο Κατσίκι – Κάθε χρόνο η ίδια κατάσταση

koi-parking-porto-katsiki
Πολύ πριν φτάσεις στο Πόρτο Κατσίκι διακρίνεις την παρανομία και την ανομία δεξιά και αριστερά, άλλοτε ολοφάνερη και άλλοτε επιμελώς κρυμμένη. Αυτό το εύρος της παρανομίας δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την παραλία.

Το προηγούμενο καλοκαίρι είχαμε σ’ αύτη την ιστοσελίδα καταγγελίες αναγνωστών για τις συνθήκες «μαφίας» που επικρατούσαν στους χώρους στάθμευσης. Δεν περιμέναμε όμως και φέτος, πριν καλά καλά ξεκινήσει η τουριστική κίνηση, να επικρατεί η ίδια κατάσταση.

Να ενημερώσουμε λοιπόν και τους αναγνώστες, πως εκτός από τους χώρους στάθμευσης -την εκμετάλλευση των οποίων έχει νοικιάσει ο Δήμος σε ιδιώτες- υπάρχει και ελεύθερος χώρος στάθμευσης.

Ξεκινώντας προχθές για το Πόρτο Κατσίκι δεν πέρασε καν από το μυαλό μας, ότι μόλις αρχές Ιουνίου και καθημερινή, θα χρειαστεί να πληρώσουμε 5 ευρώ για να αφήσουμε το αυτοκίνητο μας. Τα αυτοκίνητα που υπήρχαν στην περιοχή ήταν λίγα. Άνετα χωρούσαν όλα στον ελεύθερο χώρο στάθμευσης. Όλοι υποχρεώνονταν να πληρώσουν 5 ευρώ για να αφήσουν το αυτοκίνητό τους.

Πως γίνεται αυτό; Με την μέθοδο της «μαφίας». Πλησιάζοντας στην παραλία ο επισκέπτης έβλεπε δεξιά και αριστερά του αρκετούς χώρους στάθμευσης άδειους. Προχωρά λοιπόν να φτάσει στο τέλος του δρόμου. Εκεί στα δεξιά υπάρχει ο χώρος με πληρωμή και ευθεία μπροστά επιμελώς κρυμμένος είναι ο ελεύθερος χώρος στάθμευσης.

Ο δρόμος που οδηγεί στον ελεύθερο είχε στο έμπα του ένα αυτοκίνητο, αφημένο επίτηδες και μια απαγορευτική πινακίδα.
Οι οδηγοί των αυτοκινήτων φτάνοντας βλέπουν μπροστά τους μια απαγορευτική πινακίδα εισόδου, μια ακόμα με βέλος να δείχνει πάρκινγκ σε άλλη κατεύθυνση και κάποιον με μπλοκάκι να κόβει εισιτήρια. Όλοι πλήρωναν και συνέχιζαν τη μέρα τους.

Ρωτήσαμε να μας δείξουν τον ελεύθερο χώρο. Ο εισητηριούχος του παρκινγκ μας τον έδειξε, αλλά μας δήλωσε πως απαγορεύεται να περάσουμε. Δεν τον ακούσαμε και συνεχίσαμε. Ακούσαμε διάφορες απειλές πως θα μας «κλείσει» με άλλα αυτοκίνητα, πως θα σημειώσει το νούμερο του αυτοκίνητου και άλλα «έξυπνα».

Ο ελεύθερος χώρος στάθμευσης ήταν άδειος. Σκέτη λεωφόρος. Το κόλπο με την απαγορευτική πινακίδα λειτούργησε μια χαρά. Ποιος το γνωρίζει, αλλά και να γνωρίζει, ποιος θα διακινδυνεύσει να αφήσει το αυτοκίνητο του όταν δέχεται απειλές; Εμείς δεν κατεβήκαμε στην παραλία προσέχοντας διακριτικά το αυτοκίνητο…

Με την ίδια κατάσταση να συνεχίζεται χρόνια, δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε, πως η στάθμευση στο Πόρτο Κατσίκι έχει ξεφύγει από κάθε νόμο και ηθική. Άλλοι κανόνες και αλλότρια συμφέροντα διαφεντεύουν την περιοχή. Και πάντα στα πλαίσια του ποιοτικού τουρισμού!

Πηγή: aromalefkadas.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. kostas

    η αστυνομια εκει τι κανει; εχει αποδωσει ευθυνες ο εισαγγελεας; στειλατε το αρθρο καπου; ευχαριστω

  2. vasileios

    ξερετε υπαρχει και μια υπηρεσια που λεγεται τροχαια, αστυνομια, και κατι αλλες προστασιας του πολιτη…. Γιατι δεν τις παιρνατε τηλεφωνο, δεν ειχατε μοναδες στο κινητο?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.