Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Παρουσίαση βιβλίου: “Κάστρα της ορθοδοξίας – Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας”

Παρουσίαση βιβλίου: “Κάστρα της ορθοδοξίας – Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας”

vivlioparousiasi-siasos
Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία και ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων «Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός» παρουσιάζουν την Τετάρτη 24 Μαΐου και ώρα 20:00 στην αίθουσα λόγου και τέχνης στη στοά του βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου) στην Αθήνα το νέο βιβλίο του κ. Χρήστου Σιάσου με τίτλο, «Κάστρα της ορθοδοξίας» και υπότιτλο «Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας».

Ο καθηγητής και συγγραφέας,  κ. Χρήστος Γερ. Σιάσος ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με ευσυνειδησία υποδειγματική, με άσβηστη αγάπη και ξεχωριστό μεράκι προσφέροντας σ’ όλους ως αντίδωρο φιλίας τα βιβλία του: «Οι Άγιοι της Αιτωλοακαρνανίας», «Οι Επίσκοποι Αιτωλίας και Ακαρνανίας από το 343 μ. Χ. έως σήμερα», «Οι Προκαθήμενοι της Εκκλησίας της Ελλάδος από το 1833 έως σήμερα» και τελευταία το βιβλίο του με τίτλο, «ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» και υπότιτλο, «Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας».

Όλα τα παραπάνω βιβλία συνοδεύονται με συγχαρητήριες επιστολές από όλη την Ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας καθώς και από πνευματικούς ανθρώπους. Παράλληλα αποτελούν  πηγή έρευνας και παρέχουν  πολύτιμες πληροφορίες  στους απλούς αναγνώστες, έτσι ώστε να γνωρίσουν μέσα από τις σελίδες των, τους Αγίους, την εκκλησιαστική ιστορία του νομού Αιτωλοακαρνανίας, τους Επισκόπους της, τους Προκαθήμενους της Εκκλησίας της Ελλάδος  και τέλος τους πνευματικούς ιερούς χώρους, χώρους λατρείας,  που είναι τα Μοναστήρια, τα Εξωκκλήσια τα Παρεκκλήσια, τα Σπήλαια.

Το νέο βιβλίο με τίτλο: «Κάστρα της ορθοδοξίας» και υπότιτλο «Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας», του κ. Χρήστου Γερ. Σιάσου, που τόλμησε σε χαλεπούς καιρούς  να «φυτρώσει» μέσα στις καρδιές μας, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 ώρα 20.00 στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης, στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου  5 και Σταδίου με εισηγητές, τον Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκα του Καθεδρικού Ιερού Ναού των Αθηνών και Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου κ.κ.  Ιερωνύμου, τον Φιλόλογο – Συγγραφέα και Λογοτέχνη, Χρήστο Κορέλα και τον Δημοσιογράφο – Συγγραφέα Αντώνη Μακατούνη. Τον συντονισμό της παρουσίασης θα έχει ο Καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε. Παναγιώτης Κοντός.

Στο θεάρεστο και ψυχωφελές αυτό βιβλίο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αποτυπώνεται  η ιστορία των  Ιερών και Ευλογημένων χώρων λατρείας που είναι οι Ιερές Μονές, τα Εξωκκλήσια, τα Σπήλαια και τα Παρεκκλήσια όλου του Νομού και  όπως γράφει ο συγγραφέας, το καθένα από αυτά έχει τη δική του θέση μέσα στη φύση και ο κάθε προσκυνητής, από την  Ναυπακτία, Τριχωνίδα, το Θέρμο, το Βάλτο, το Ξηρόμερο, τον Αστακό, την Παραχελωίτιδα και γενικά την Αιτωλοακαρνανία και όχι μόνο, γίνεται πολύ φιλικός μαζί του κυρίως τις ώρες της εκκλησιαστικής λειτουργίας. Εκεί «ψάχνοντας» βρίσκει τη γαλήνη της ψυχής του, την αγάπη, τη χαρά.

Ο «πνευματικός καρπός»,  που έρχεται μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο, θα αποτελέσει τον «οδοδείκτη» για τις επισκέψεις στους Ιερούς αυτούς χώρους, και με την παρότρυνση  της Εκκλησίας, να τους καταστήσουν ζωντανά κύτταρα μιας αρμονικής συμπόρευσης με το παρόν και το μέλλον.

Το βιβλίο αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην «πνευματική οικοδομή» όλων των αναγνωστών του και κυρίως θα γνωρίσουν  μέσα από τον θρησκευτικό τουρισμό όλα τα μοναστήρια του νομού .

Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία και ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων «Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός», συγχαίρουν τον κ. Χρήστο Σιάσο και του εύχονται να συνεχίσει να γράφει και να «φωτίζει» με τέτοιες πρωτοβουλίες, που όπως αναφέρουν είναι πάντα αξιέπαινες.

vivlioparousiasi-siasos 2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.