Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

«Παρούσες» στο Αγρίνιο με σιωπηρή πορεία αλλά ηχηρό μήνυμα για τις γυναικοκτονίες (φωτό-βίντεο)

«Παρούσες» στο Αγρίνιο με σιωπηρή πορεία αλλά ηχηρό μήνυμα για τις γυναικοκτονίες (φωτό-βίντεο)

Είναι αποφασισμένες να είναι «παρούσες» στον αγώνα ενάντια στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες. Γυναίκες του Αγρινίου κινητοποιούνται και διεκδικούν «να αλλάξουν τα πράγματα» , επιδιώκουν «να μην ξεχαστεί καμία από τις δολοφονημένες γυναίκες» και «να σταματήσουν επιτέλους τα εγκλήματα κλειστού δωματίου».

Oργάνωσαν λοιπόν σήμερα, Σάββατο 13η Νοεμβρίου (όπως 13 και οι γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα φέτος), τη δεύτερη συμβολική δράση τους , συγκεκριμένα μια «σιωπηρή πορεία» που ξεκίνησε περί τις 7.30 μ.μ. από την πλάτεια Φλέμιγκ και ολοκληρώθηκε στον πεζόδρομο Βότση.Ντυμένες στα μαύρα, περπάτησαν «δίπλα – δίπλα στα θύματα και στις οικογένειές τους» με τη συμμετοχή στην ιδιαίτερη αυτή πορεία να είναι μεγάλη .

Ακολούθησε συμβολική εκδήλωση μνήμης κατά την οποία εκφωνήθηκαν ομιλίες με μία από αυτές να διηγείται την ιστορία της πραγματικής Αλεξάνδρας που αναφέρεται στο τραγούδι «Τα νέα της Αλεξάνδρας» . Μια ιστορία για την κακοποίηση μιας γυναίκας σε δεκαετίες που το θέμα αυτό αποτελούσε ταμπού για την κοινωνία.

Στο μουσικό σκέλος της εκδήλωσης συμμετείχαν η Κωνσταντίνα Παπαθανασίου και ο Παύλος Μπερμπερίδης.

Οι «παρούσες» είναι βέβαιο πως θα συνεχίσουν την  δράση τους για «καμία λιγότερη»,  για να μην ξεχαστεί καμία γυναίκα που «έφυγε» άδικα.  Η συντονιστική τους επιτροπή αποτελείται από τις Πασιούλα Καρακώστα, Κατερίνα Κιτσάκη, Βανέσα Μιμμή και Κατερίνα Πελέκη.

 


Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Kostas

    Μπράβο στις κυρίες και σε όσους συμμετείχαν σε αυτη την εκδήλωση. Αλλά το ερώτημα είναι πώςθα σταματήσει ο βιασμός, η βία, ο εκφυλισμός των ανθρωπινων ηθικων αξιών, όταν επι χρόνια η κοινωνία συνολικά παράγει, με την αδιαφορία, την αμέλεια, την εσκεμμένη υλική καταναλωση την απαξιωση πνευματικων αγαθων, εγκληματικά πρότυπα ΚΑΙ ανηθικότητα??? Μια κοινωνία χωρίς παιδεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς συναισθήματα αγάπης για την πατρίδα, χωρίς αγάπη για τον συνάνθρωπο, χωρίς δικαιοσύνη πραγματική, χωρίς αγάπη για την οικογένεια, χωρίς αξιοκρατία, χωρις πνευματικοτητα, χωρις όραμα ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΆΣΜΑ ΤΙΥ ΧΡΌΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΊΑ???Ας αποφασίσουμε τι θελουμε να είμαστε ώστε να έχουμε την ανάλογη ΜΟΙΡΑ μας…

  2. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

    Πρώτα απ΄όλα η οικογένεια! Με όποιες θυσίες! Και θέλει πολλές… Μετά όλα θα ισορροπήσουν. Όταν πρυτανεύει η αγάπη και η αυτοθυσία μέσα στην οικογένεια , το κακό μένει εκτός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.