Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Παρουσιάστηκε στο Ίλιον το βιβλίο “Μόνο Στιγμές” της Ευδοκίας Φελώνη

Παρουσιάστηκε στο Ίλιον το βιβλίο “Μόνο Στιγμές” της Ευδοκίας Φελώνη

 Σε μια κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Ιλίου  πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 2 του Φλεβάρη, η παρουσίαση του βιβλίου  «Μόνο Στιγμές»  της συμπατριώτισσας μας (εκ Γιαννοπούλων Βάλτου ορμώμενης) Ευδοκίας Φελώνη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, σύσσωμο το Δ. Σ. του δήμου , ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης  και πολλοί φίλοι του βιβλίου.

Προσεχώς μάλιστα προγραμματίζεται  παρουσίαση του βιβλίου και στο Αγρίνιο.

Το «Μόνο Στιγμές» αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για το αναγνωστικό κοινό καθώς στις σελίδες του βιβλίου εξελίσσεται μια συγκινητική ιστορία

 

Η υπόθεση: «Δεν φοβήθηκε ποτέ και κανέναν, άρπαξε τη ζωή στα χέρια της λέγοντας πως «Κόντρα μου πάει η ζωή, κόντρα κι εγώ της πάω!»
Ήταν η Ειρήνη, μια γυναίκα γεννημένη στα μέσα της δεκαετίας του 50, σε μία εποχή που η χώρα της προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της, ύστερα από πολέμους , εμφυλίους κι όλα αυτά τα τραγικά, που κατά καιρούς προσπαθούν να μας αλώσουν.
Έκανε οικογένεια, με έναν άντρα που πίστευε πως τελούσε τις προϋποθέσεις. Για πολλά χρόνια ζούσε μέσα στην πλάνη, μέχρι που διαπίστωσε πως ο άντρας εκείνος και πατέρας της κόρης της, είχε δημιουργήσει δεύτερη οικογένεια με ακόμα ένα παιδί. Χρόνια αργότερα θα πλήρωνε αυτό το λάθος με τη ζωή του. Η ζωή έπαιξε μαζί του, φέρνοντας τα δύο αυτά παιδιά κοντά, με αποτέλεσμα ό,τι έκτισε στην άμμο, να γκρεμιστεί συνθέμελα.
Η Ειρήνη δοκίμασε πολύ μεγάλη πίκρα με την προδοσία αυτή. Έπεσε στο κρεβάτι, τώρα βαριά άρρωστη. Πάλεψε και βγήκε νικήτρια από τη μάχη αυτή, μέχρι που ο έρωτας της χτύπησε την πόρτα και εκείνη του άνοιξε.
Ήταν ο Παύλος, ο άντρας που πριν λίγο καιρό, ήταν να παντρευτεί την κόρη της. Έζησε κοντά του στιγμές απόλυτης ευτυχίας για πολλά χρόνια, ώσπου ο ξαφνικός του θάνατος, της θύμισε πως πολύ κράτησε η ευτυχία της αυτή.
Γιαγιά τώρα πια, αποτραβήχτηκε εκεί που γεννήθηκε, στους πρόποδες των Ακαρνανικών βουνών, πεπεισμένη πλέον πως η ζωή είναι… «ΜΟΝΟ ΣΤΙΓΜΕΣ».

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.