Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο Γηροκομείο Αγρινίου

Πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο Γηροκομείο Αγρινίου

«Τα γηροκομεία είναι κύριοι χώροι στους οποίους δεν θέλουμε να εισχωρήσει ούτε ένα ύποπτο περιστατικό. Όταν δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και οι κανόνες προστασίας, δύο και τρεις φορές πιο αυστηρά, θα γίνουν οι αδύναμοι κρίκοι στη μάχη με τον ιό, στη μάχη για τη ζωή», ανέφερε στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Στις δομές των γηροκομείων αναφέρθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναλύοντας τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα για να μην παρουσιαστεί και στη χώρα μας το σκηνικό «σφαγής» της Ιταλίας και της Ισπανίας όπου κανείς δεν προλαβαίνει να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να περιθάλψει τους ηλικιωμένους οι οποίοι πεθαίνουν αβοήθητοι.

Μιλώντας εξάλλου αποκλειστικά στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ενωσης Γηροκομείων Ελλάδας Στέλιος Προσαλίκας για την προετοιμασία των ιδρυμάτων ανέφερε πως στις 24 Μαρτίου ο ΕΟΔΥ ανήρτησε μέτρα προστασίας για τα γηροκομεία αλλά όπως είπε  έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα πολλές μέρες πριν.

«Υπήρξε μέριμνα και οδηγίες σε όλα τα γηροκομεία από την κυβέρνηση. Εμείς όμως πολύ νωρίτερα έχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα. Κατ΄αρχήν απαγορεύονται οι επισκέψεις συγγενών. Απαγορεύονται εισαγωγές και εξαγωγές ηλικιωμένων από τα ιδρύματα. Εντατικοποιούμε τους ελέγχους στο προσωπικό μας και λαμβάνουμε αυστηρά μέτρα προστασίας. Θερμομετρούνται και οι εργαζόμενοι, ενημερώνονται για τον κορονοϊό», σημείωσε ο κ. Προσαλίκας.

Εύλογα λοιπόν η σκέψη πηγαίνει και στο Γηροκομείο Αγρινίου και τους οικοτρόφους του. Το agrinionews ήρθε σε επικοινωνία με τη διεύθυνση του ιδρύματος από την οποία τονίστηκε πως έχει προβεί στη  λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων.

Όπως σημείωσαν οι άνθρωποι του Γηροκομείου, υπάρχει, σαφώς, φόβος για τους ηλικιωμένους που διαβιούν στις εγκαταστάσεις του, είτε πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα είτε όχι.

Τα επισκεπτήρια έχουν σταματήσει εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες ενώ το προσωπικό τηρεί αυστηρά μέτρα προστασίας και υγιεινής σε καθημερινή βάση. Απολυμάνσεις γίνονται τακτικά, και με τη συνδρομή συνεργείων, ενώ η Διευθύντρια του Ιδρύματος, όντας και η ίδια νοσηλεύτρια και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει γνώση των παραμέτρων και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για την εξασφάλιση της προστασίας των οικοτρόφων.

Όσο για τα νέα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνει ο κορωνοϊός, η διοίκηση του Γηροκομείου έχει μεριμνήσει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα ταμειακά αποθέματα ώστε να μην στερηθεί κανείς από τους φιλοξενούμενούς του τα απαραίτητα.

Φωτό αρχείου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.