Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Πάτρα: 44 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα δύο νοσοκομεία – Δημιουργούνται και άλλες κλίνες ΜΕΘ

Πάτρα: 44 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα δύο νοσοκομεία – Δημιουργούνται και άλλες κλίνες ΜΕΘ

Συνεχείς πιέσεις δέχεται το σύστημα υγείας της περιοχής, λόγω της πανδημίας, ωστόσο, η λειτουργία νέων κλινών ΜΕΘ δίνει βαθιές ανάσες στο ΕΣΥ, καθώς καταφθάνουν κρούσματα στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας από πολλές πόλεις. Να σημειωθεί οτι οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι από κορονοϊό στο νοσοκομείο Ρίου είναι από την Ηλεία.

Αυτή την στιγμή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύονται 20 ασθενείς και 6 στην ΜΕΘ ( η δυναμικότητα της ΜΕΘ Ρίου είναι 16 κλίνες).

Στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” νοσηλεύονται 14 και 4 στην ΜΕΘ (δυναμικότητα ΜΕΘ 6 κλίνες).

Ο προγραμματισμός που έχει γίνει όμως , σύμφωνα με δηλώσεις στο tempo24 του διοικητή της 6ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, είναι εντός της εβδομάδας να δημιουργηθούν άλλες 6 κλίνες ΜΕΘ στο Ρίο και άλλες 3 στον “Αγ. Ανδρέα”, προκειμένου το σύστημα να αντέξει την τεράστια πίεση που δέχεται εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης του αριθμού νοσηλευμένων από ιό. “Δίνουμε καθημερινά μάχη για να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο εξοπλισμός για τις κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρίου έχει ήδη φθάσει, ενώ για τις νέες κλίνες ΜΕΘ του “Αγίου Ανδρέα” αναμένεται σήμερα.

Εξάλλου, στο νοσοκομείο Πύργου δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες 7 νέες κλίνες ΜΕΘ.

Όπως και στο νοσοκομείο Καλαμάτας που ενισχύθηκε με άλλα 6 κρεβάτια ΜΕΘ.

Πηγή: tempo24.news

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.