Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Παύει η λειτουργία του απογευματινού δημοτικού παιδικού σταθμού στο Αγρίνιο

Παύει η λειτουργία του απογευματινού δημοτικού παιδικού σταθμού στο Αγρίνιο

Χωρίς απογευματινό δημοτικό παιδικό σταθμό μένει το Αγρίνιο. Δυσαρέσκεια εύλογη επικρατεί σε οικογένειες που έβρισκαν ένα στήριγμα στη δύσκολη καθημερινότητα τους.

Συγκεκριμένα, παύει η λειτουργία  του απογευματινού δημοτικού παιδικού  σταθμού που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με τον 1ο  στην πλατεία Τσακανίκα  και ο οποίος είχε ωράριο 16:00 – 21:00.

Πρόκειται για μια δομή που λειτουργεί στο Αγρίνιο για 16 χρόνια όντας από τους πρώτους απογευματινούς που λειτούργησαν στη χώρα προσφέροντας έμπρακτη στήριξη σε οικογένειες και ειδικά εργαζόμενες μητέρες.

Το agrinionews.gr  απευθύνθηκε για το ζήτημα στον κ. Γιάννη Βασιλείου, πρόεδρο του Ν.Π. της ΚΟΙΠΑ του δήμου Αγρινίου.  “Με βάση το νόμο που ψηφίστηκε για τους παιδικούς σταθμούς μειώθηκαν τα παιδιά με αποτέλεσμα να έχουμε μόνο τρεις αιτήσεις για το απογευματινό ωράριο. Αυτό ήταν το ένα πρόβλημα. Το άλλο ήταν ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα για λειτουργία παιδικών σταθμών το απόγευμα και έτσι ζητήθηκε η ανάκληση λειτουργίας του σταθμού“, ανέφερε ο κ. Βασιλείου.

Αυτή λοιπόν είναι η εξήγηση του αρμοδίου, αυτό συμβαίνει στο Αγρίνιο την ώρα που σε άλλες πόλεις αυξάνεται ο αριθμός των απογευματινών παιδικών σταθμών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.