Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Πέντε χέρια κρατούν ασπίδα των ΜΑΤ(στα μούτρα κάποιου)!

ervthma

Εντυπωσιακό το δίχως άλλο το χθεσινό σκηνικό από τα επεισόδια κατά κυβερνητικών παραγόντων αλλά στις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα στη φωτογραφία που βλέπετε η ερώτηση θα ήταν πόσοι… αλληλέγγυοι(ένστολοι ή μη) μπορούν να βοηθούν να τριφτεί μια προοδευτική  ασπίδα στη μούρη ενός τραμπούκου αγρότη που μέχρι πρόσφατα ήταν κι αυτός δημοκράτης κάτω στην Κρήτη( η οποία βάφτηκε ροζ στις τελευταίες εκλογές όπως βαφόταν άλλοτε πράσινη… ).Η απάντηση είναι πέντε. Πέντε χέρια κρατάνε την ασπίδα!(σ.σ. μόλις μας ειδοποίησαν από την αίθουσα σύνταξης ότι η εικόνα είναι από τα άλλα επεισόδια, στο στρατόπεδο “Παύλος Μελάς”, μικρό το κακό, συμβαίνουν αυτά στις  ζωντανές εκπομπές…).

Η εικόνα, λοιπόν, είναι σημερινή και παρεμφερής με τα επεισόδια των αγροτών τα οποία προήλθαν από μια στιγμή που είναι σε πολλούς άγνωστη. Ένας κακομοίρης που μίλαγε ευγενέστατα στους αστυνομικούς σύρθηκε στο οδόστρωμα από έναν υπερβολικά φιλότιμο ΜΑΤατζή. Παρά τις εκκλήσεις να τον αφήσουν κάτω γιατί μίλαγε ευγενικά και ήταν οικογενειάρχης(σ.σ. Δεν κατάλαβα; Θα κάνουν κουμάντο οι νοικοκυραίοι;)τελικά δεν το γλίτωσε το σβάρνισμα οπότε τα αίματα άναψαν. Ανάλογα και στην παράδοση του στρατοπέδου «Παύλος Μελάς» στον λαό, ήταν η πρώτη φορά που ο σημερινός πρωθυπουργός άκουσε έναν… «ψόφο». «Μπορείς εσύ να ζήσεις με 400 ευρώ;», τον ρώτησε μια κυρία για να το κλείσει το θέμα όπως έκλεινε μεταξύ 2010 και 2014: «να ψοφήσεις!», ήταν η επωδός.

Λίγα πράγματα όμως. Όπως λίγα πράγματα αντιλήφθηκε και η πλειοψηφία από τον …ανένδοτο αγώνα των αυτοδιοικητικών απέναντι στις αλλαγές που θέλει να κάνει η κυβέρνηση σε τοπικό επίπεδο. Έβγαλαν αγωνιστική σέλφι οι Παπαναστασίου, Γκρίζης και Καλαμπαλίκης στον προθάλαμο του αγώνα στο υπουργείο, έκανε και μια ανάρτηση στο facebook ο δεύτερος για να αντικρούσει τα όσα λένε οι τοπικοί ΣΥΡΙΖΑ για τα χρήματα που δίνει τις τελευταίες μέρες το Κράτος στην Αυτοδιοίκηση. Πόσοι έχουν καταλάβει τις αλλαγές που κυοφορούνται στα τοπικά θέματα; Ελάχιστοι, διότι ελάχιστοι νοιάζονται. Οι πιο δυναμικοί στην τοπική κοινωνία άλλωστε δεν πιστεύουν στις εκλογές αλλά στις παρεμβάσεις των συλλογικοτήτων.

Για να μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν: Μαζική αγανάκτηση και διαμαρτυρία δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει. Αντιθέτως, θα έλεγε κανείς ότι υπάρχει και μια επικοινωνιακή αντεπίθεση από πλευράς πολιτών και συλλογικοτήτων που συμπαθούν την κυβέρνηση. Οι τοπικοί ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν ανακοινώσεις εξηγώντας ότι η κυβέρνηση μοιράζει μνημονιακά(προβλεπόμενα) λεφτά στους δήμους. Η νεολαία του κόμματος ετοιμάζεται για εκδήλωση της εναλλακτικής οικονομίας! Και οι πολίτες που πιστεύουν στην κυβέρνηση θα μαζευτούν μεθαύριο να μάθουν τι καλό ετοιμάζει η κυβέρνηση για το παλιό νοσοκομείο.

Οι συμπαθούντες τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να είναι και με τα πανό και απέναντι από  τα πανό να απαντούν, σε πολλές περιπτώσεις. Αυτό είναι τεράστιο πολιτικό πλεονέκτημα ακόμη κι αν το κόμμα τους χάσει  τις επόμενες εκλογές. Την επόμενη μέρα θα είναι πολύ άνετα και πάλι πίσω από τα πανό.

Υ.Γ. Το διαβάσατε ότι η εικόνα είναι από τα άλλα επεισόδια, στο στρατόπεδο “Παύλος Μελάς” και συμβαίνουν αυτά στις  ζωντανές εκπομπές, ε; Όχι αν δεν το διαβάσατε να το ξαναγράψουμε!

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. CHRISTOS

    ΑΘΛΙΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΩΝ ΜΕΘΥΣΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.ΠΙΟ ΑΘΛΙΟΙ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΕΩΝΑΝ.ΔΥΣΜΟΙΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.!

  2. L'OREAL

    Ο Παπαναστασίου καλά κάνει ανένδοτο αφού ο συριζαιος από το Παναιτωλιο κάνει το κορόιδο και μοιράζει οικολογικές γιαουρτοσακουλες.

    Καλά κάνουν και τους βαρούν τούς αγρότες! Παπατζήδες είναι και ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Καλά να πάθουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.