Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Περιφερειακό: να δοθεί το όνομα “Σπύρος και Ελένη Τσικνιά” στo Noσοκομείο Αγρινίου

Περιφερειακό: να δοθεί το όνομα “Σπύρος και Ελένη Τσικνιά” στo Noσοκομείο Αγρινίου

Το όνομα των μεγάλων ευεργετών του Αγρινίου θα δοθεί στην Κινητή Μονάδα αιμοληψίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Αναμφίβολα το Αγρίνιο οφείλει πολλά στους ευεργέτες Σπύρο και Ελένη Τσικνιά.

Η πόλη τιμώντας τη μνήμη τους έδωσε το όνομα τους σ’ ένα κεντρικό δρόμο αλλά στο προσκήνιο επανέρχεται η πρόταση να δοθεί το όνομα των ευργτεών στο Νοσοκομείο της πόλης.

Το περιφερειακό συμβούλιο που συνεδρίασε χθες έλαβε την απόφαση να προβεί σε σχετικό αίτημα στο υπουργείο Υγείας μετά από πρόταση του αντιπεριφερειάρχη και πρώην διοικητή του νοσοκομείου Λάμπρου Δημητρογιάννη που είχε αναδείξει το ζήτημα στο παρελθόν .

Ωστόσο η συζήτηση ξεκίνησε αρχικώς με την πρόταση του πρώην περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα να δοθεί το όνομα της Ελένης Τσικνιά στην Κινητή Μονάδα αιμοληψίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Μια πρόταση που έγινε αποδεκτή από την περιφερειακή αρχή με την προφανή επισήμανση πως το όνομα της Κινητής Μονάδας Αιμολήψιας πρέπει να περιλαμβάνει και αυτό του αείμνηστου Σπύρου Τσικνιά.

Η Ελένη Τσικνιά, που έφυγε από τη ζωή το 2015, υπήρξε μαζί με τον σύζυγό της, Σπύρο Τσικνιά, από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της πόλης του Αγρινίου.

Με τη δωρεά του μεγαλύτερου μέρους της περιουσίας τους δημιούργησαν τη  νέα πτέρυγα του παλιού νοσοκομείου του Αγρινίου αλλά και μέσα από το ίδρυμα που η Ελένη Τσικνιά σύστησε στην μνήμη του συζύγου της και του οποίου είχε την προεδρεία αγόρασε και δώρισε το οικόπεδο  στο οποίο μετέπειτα χτίστηκε το νέο νοσοκομείο της πόλης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.