Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ)

19_6_16AfisaΚαι φέτος, στον 4ο περιφερειακό διαγωνισμό, οι ομάδες καλούνται να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ Ρομποτικής, καθώς η κάθε περιφερειακή συμμετοχή “μετράει” εθνικά!Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι περιβαλλοντικό: «Rapthescrap: Ρομπότ για τη μείωση, τη διαχείριση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων» με τηνΠαγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής να διεξάγεται στην Ινδία.

Ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας διεξάγεται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) & συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas, στο κλειστό γήπεδο χάντμπολ (ΠΕΑΚ Πατρών – Κουκούλι), στις 19 Ιουνίου 2016. Ήδη 20+ ομάδες από σχολεία της Δυτικής Ελλάδας έχουν δηλώσει συμμετοχή και οι εγγραφές συνεχίζονται.

Το φεστιβάλ Ρομποτικής ακολουθεί το πρότυπο του Πανελλήνιου διαγωνισμού και στηρίζεται στις παγκόσμιες προκλήσεις όπως αυτές ανακοινώθηκαν για τους Περιφερειακούς στη σελίδα του www.wrohellas.gr. Μπορείτε να δείτε το σποτάκι 30” το οποίο εμφανίζεται και αναδεικνύεται στο IonianChannel, χορηγό επικοινωνίας και κάλυψης του event: http://goo.gl/gSvU7o

Σας καλούμε να έρθετε στις 19 Ιουνίου 2016, να χειροκροτήσουμε και να συμπαρασταθούμε στις αξιέπαινες προσπάθειες μαθητών και προπονητών – καθηγητών τους για την πρόκριση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό (Αθήνα, 2/7)! Και από εκεί, με το καλό να εκπροσωπηθούμε, καλώς εχόντων των πραγμάτων και στην Ολυμπιάδα, στο Νέο Δελχί, 25-27 Νοεμβρίου 2016.

Οι νέες πίστες για το διαγωνιστικό κομμάτι ανά κατηγορία (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), με την υποστήριξη της ΥΔΑΤΩΡ, βρίσκονται  στο 11ο Γυμνάσιο Πάτρας.Με την παρααχώρηση φορτηγού του Δήμου Πατρέων, θα μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι. Ο χώρος διεξαγωγής παραχωρήθηκε για τις ανάγκες του διαγωνισμού με την ομόφωνη γνώμη του Δ.Σ. Π.Ε.Α.Κ. Πατρών.

Τέλος, υπάρχει ειδική σελίδα στο Facebook για την εκδήλωση: https://www.facebook.com/events/1725699964375508/ Εφόσον διαθέτετε λογαριασμό, μπορείτε να δηλώσετε ότι θα παρευρεθείτε και να προσκαλέσετε τις επαφές σας.Η εκδήλωση είναι με ελεύθερη είσοδο.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.