Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Πέτσας: Η εξάπλωση του κορωνοϊού γίνεται εντός οικογενειών -Ελαχιστοποιήστε τις επαφές με τους μεγάλους ανθρώπους

Πέτσας: Η εξάπλωση του κορωνοϊού γίνεται εντός οικογενειών -Ελαχιστοποιήστε τις επαφές με τους μεγάλους ανθρώπους

«Η εξάπλωση του κορωνοϊού γίνεται εντός οικογενειών», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν τις επαφές τους με τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, τονίζοντας τη σημασία της τήρησης των μέτρων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε, επίσης, αναφορά στο κυβερνητικό σχέδιο διάσωσης της Aegean, σημειώνοντας ότι είναι συμβατό με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και υπογράμμισε ότι θα αναπτυχθεί με βάση τον κατά το δυνατόν δίκαιο επιμερισμό των βαρών μεταξύ κράτους και ιδιωτών μετόχων.

Ο Στέλιος Πέτσας καταδίκασε, παράλληλα, την έκδοση της τελευταίας NAVTEX από την Τουρκία σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να δει έμπρακτες κινήσεις αποκλιμάκωσης ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι μόνο οκτώ ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης να ενταχθούν στο ΕΣΥ, κάνοντας λόγο για απογοητευτική ανταπόκριση. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι υγειονομικές δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων θα αξιοποιηθούν όπου αυτό κριθεί αναγκαίο υπογραμμίζοντας ότι η χώρα αντιμετωπίζεται ως μία ενιαία υγειονομική περιφέρεια.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.