Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2020

Ποια πρόταση έπεσε στο τραπέζι για τη σύνδεση Ιόνιας Οδού με Βάλτο-Άγραφα και Καρπενήσι

a0e38d3f19ab5c6d7770c77025949886_LEνδιαφέρουσα ήταν η σύσκεψη που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη στο Χαλκιόπουλο Βάλτου του δήμου Αμφιλοχίας, στο «πρώην Δημαρχείο Ινάχου», όπου συζητήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις ανάπτυξης της περιοχής της Νότιας Πίνδου
Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία των Δημάρχων Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή και Αμφιλοχίας κ. Αποστόλου Κοιμήση σε αυτήν συμμετείχαν και ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά.
Επίσης περιφερειακοί σύμβουλοι Αντιδήμαρχοι – Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων των τριών Δήμων.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να προγραμματιστεί η εξέταση των δυνατοτήτων της οδικής σύνδεσης με την Ιόνια οδό μέσα από τους Δήμους Αμφιλοχίας και Αγράφων με το Καρπενήσι, ώστε να αποτελέσει συνέχεια της οδικής σύνδεσης με τη Λαμία, την Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης αλλά και τον Ε65.
Ο Δήμος Αγράφων προτείνει τη δυνατότητα οδικής σύνδεσης με νέο δρόμο (Νέα Μελέτη και νέο έργο), από την γέφυρα της Τατάρνας – Λογγίτσι – Κρυονέρι – Παρκιό – Καλεσμένο – Καρπενήσι , προφανώς με νέα χάραξη όπου απαιτείται και με σήραγγα στο Καλεσμένο. (Το τμήμα αυτό ανήκει στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).
Το παραπάνω τμήμα θα αποτελεί συνέχεια του νέου δρόμου Λαμίας – Καρπενησίου για τον οποίο συντάσσεται ήδη μελέτη , και να συνδεθεί με την Ιόνια οδό από την Γέφυρα της Τατάρνας , μέσω Χαλκιόπουλου και Δήμου Αμφιλοχίας. (Τμήμα που ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας).
Ο εγκάρσιος αυτός άξονας θα διευρύνει τις προοπτικές ανάπτυξης διότι αποβλέπει στη σύνδεση περιοχών υψηλού παραγωγικού ενδιαφέροντος με τις νέες αναπτυσσόμενες αγορές.
«Πρόκειται για μια πρόταση που στην κυριολεξία μπορεί να αλλάξει τη μοίρα τόσο του Δήμου Αγράφων όσο και των όμορων Δήμων Αμφιλοχίας και Καρπενησίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί και αξιολογηθεί με τον καλύτερο τρόπο», αναφέρει ο δήμος Αγράφων.
Αποφασίστηκε πάντως το ζήτημα να συζητηθεί και σε συνάντηση να λάβει χώρα και μετά το Πάσχα παρουσία και των περιφερειαρχών. Στην εν λόγω πάντως σύσκεψη έγινε γνωστό πως την ερχόμενη Δευτέρα υπογράφεται η σύμβαση με τον εργολάβο, που αναλαμβάνει την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες στα γεφύρια Τέμπλας Βρουβιανών και Αυλακίου και πως την Μεγάλη Τρίτη εγκαθίσταται ο εργολάβος για την κατασκευή της νέας γέφυρας στα Βρουβιανά.

Φώτο από  vimapoliti.gr

Φωτογραφία του χρήστη Vasso Feggouli.

Φωτογραφία του χρήστη Vasso Feggouli.

Φωτογραφία του χρήστη Vasso Feggouli.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Nick

  Όνειρα ανοιξιάτικης εσπέρας!!!
  Προεκλογικές φανφάρες και συναντήσεις ανευ σκοπού και στόχου!!
  Όταν ζητά ο λαός ουσιαστικές παρεμβάσεις Η απάντηση των αρχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αμφιλοχίας είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα!!!

 2. Ανώνυμος

  ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ-ΤΑΤΑΡΝΑ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.Ο ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΒΑΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

 3. Jimis

  Ο ΡΩΧΑΜΗΣ Ξεκίνησε απο αρωνιάδα και θα βγει Αμπελακι!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.