Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, 2020

Πίεση όχι υποσχέσεις…

Τις επαφές τους με το πολιτικό προσωπικό του νομού συνεχίζουν τα στελέχη της «ΔΡΩ-Κίνησης πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία».
Οι επαφές στοχεύουν στην προώθηση της «Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού νομού Αιτωλοακαρνανίας», την οποίο προτείνει το σωματείο Διάζωμα και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου
Η «Δρω» συναντήθηκε με τους Δημάρχους Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος Ο. Βικάτου, τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γ.Βαρεμένο και χθες ήταν η σειρά της βουλευτού Μαρίας Τριανταφύλλου. Η κυρία Τριανταφύλλου ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές, για την «Διαδρομή φύσης και πολιτισμού».
Στις συναντήσεις που προηγήθηκαν ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος διαβεβαίωσε για την θέλησή του και τόνισε την αποφασιστικότητα του να βοηθήσει την προσπάθεια για ένταξη του έργου της . Ο δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου, από την πλευρά του, είχε ενημερώσει πως θα αποστείλει επιστολή προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας καταθέτοντας το αίτημα για ένταξη της «πολιτιστικής διαδρομής» στα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ εκφράζοντας την αποφασιστικότητα του.
Το επόμενο διάστημα λοιπόν θα διαφανεί η πορεία του ζητήματος και αν οι δήμαρχοι έδειξαν τη δέουσα αποφασιστικότητα και άσκησαν πίεση στον  περιφερειάρχη Κατσιφάρα οποίος πάντως προς το παρόν δεν την… ένοιωσε ενώ, ως γνωστόν, δύσκολα χαλάει χατίρι σε Καραπάνο-Παπαναστασίου.Έχει άλλωστε ενδιαφέρον να γίνουν γνωστές οι παρεμβάσεις των δημάρχων για τη χρηματοδότηση  ώστε να διαψευστούν (ή όχι) όσοι εκτιμούν πως σε προεκλογικές περιόδους η διεκδικητικότητα αφορά μόνο ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των δημοτών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.