Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Πλημμυρισμένοι χείμαρροι και λάσπες στον δρόμο από τον Ορεινό Βάλτο προς Αγρίνιο

Πλημμυρισμένοι χείμαρροι και λάσπες στον δρόμο από τον Ορεινό Βάλτο προς Αγρίνιο

Κείμενο-φωτογραφίες: Απόστολος Κων. Καρακώστας

Η αποψινή-πρωινή βροχή που κατά τόπους ήταν πολύ δυνατή, παρέσυρε χώματα και πέτρες σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου του Ορεινού Βάλτου.

Νερά που ξεχείλιζαν από τα πρόσφατα καθαρισμένα αυλάκια κατά μήκος του δρόμου έφεραν λάσπες στο οδόστρωμα.

Σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που κινούνταν προς Αγρίνιο και τα λιγότερα που ανέβαιναν προς τα χωριά, αντιμετώπισαν δυσκολίες σε πολλά σημεία. Όπως πριν και μετά το Μπαμπαλιό αλλά κυρίως κοντά στο Καστράκι.

Δυόμιση χιλιόμετρα από την γέφυρα Αχελώου και ένα χιλιόμετρο πριν το Καστράκι, το μεγάλο ρέμα που κατεβαίνει από βόρεια,υπερχείλισε και πλημμύρισε το οδόστρωμα πάνω από την γέφυρα μέχρι και ένα μέτρο.

Το ρέμα είχε καθαριστεί, αλλά η ποσότητα του νερού που συγκεντρώθηκε στην περίπου 30 τετρ. χιλ. λεκάνη βόρεια της τεχνικής λίμνης του φράγματος Στράτου, ήταν μεγάλη και γρήγορα τα φερτά υλικά μπάζωσαν την κοίτη κάτω από την γέφυρα και έτσι παρακείμενα κτήματα πλημύρισαν και η κυκλοφορία διακόπηκε μέχρι που έπεσε η στάθμη του νερού.

Λάσπες-κορμοί δένδρων-κλαδιά αλλά και πολλά πλαστικά παραμένουν για να θυμίζουν την απότομη και μεγάλη κατεβασιά του ρέματος…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.