Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Να δοθεί σε όλους τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους το επίδομα

ΠΟΕΔΗΝ: Να δοθεί σε όλους τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους το επίδομα

«Να δοθεί σε όλους τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους ως Δώρο Χριστουγέννων το επίδομα που προτίθεται να δώσει η Κυβέρνηση» ζητά η ΠΟΕΔΗΝ με επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ανακοίνωση:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με επιστολή μας ζητήσαμε να θεσμοθετηθούν κάποιες από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση από το πρώτο κύμα της πανδημίας όπως η ένταξη στα ΒΑΕ και η χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους με οριζόντιο τρόπο.

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, Πρόνοια καθώς επίσης και το σύνολο των υπαλλήλων των εν λόγω φορέων εμπλέκονται άμεσα με τη διαχείριση και νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.

Έχουν χάσει την ζωή τους 5 συνάδελφοι από κορωνοϊό, 10 είναι διασωληνωμένοι αυτή την στιγμή, αρκετοί τα κατάφεραν και αποσωληνώθηκαν και χιλιάδες έχουν νοσήσει.

Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Μεταξύ των διασωληνωμένων βρίσκονταν και βρίσκονται Διοικητικοί, τεχνικοί, νοσηλευτές, ιατροί, παραϊατρικό προσωπικό, τραυματιοφορείς και όλων των άλλων ειδι«Να δοθεί σε όλους τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους ως Δώρο Χριστουγέννων το επίδομα που προτίθεται να δώσει η Κυβέρνηση» ζητά η ΠΟΕΔΗΝ με επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ανακοίνωση:κοτήτων.

Η κυβέρνηση προφανώς για δημοσιονομικούς λόγους προσπαθεί να περιορίσει την παροχή σε λίγους συναδέλφους. Οι Διοικητές των Νοσοκομείων με οδηγία προηγούμενων ημερών του Υπουργείου Υγείας προσπάθησαν να ονομαστικοποιήσουν τους υπαλλήλους που απασχολούνται με περιστατικά κορωνοϊού αλλά στάθηκε αδύνατον καθότι όλο το προσωπικό εμπλέκεται. Μάλιστα πολλές Διοικήσεις Νοσοκομείων έστειλαν στις ΥΠΕ το σύνολο του προσωπικού.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται όπως φαίνεται από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών να μην χορηγήσει το εν λόγω επίδομα σε όλους τους υγειονομικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα διχασμού και διαίρεσης μεταξύ των υπαλλήλων. Σας υπενθυμίζουμε ότι διχασμός και διαχωρισμών μεταξύ των υπαλλήλων έγινε και με την Δωρεά Νιάρχου.

Θεωρούμαι ότι όλοι οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι δίνουν την μάχη αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης στην πρώτη γραμμή. Ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι το εν λόγω επίδομα πρέπει να χορηγηθεί σε όλους ανεξαιρέτως.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.