Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Ποιό πρόβλημα ανέδειξε η χθεσινή πυρκαγιά στον Αράκυνθο

Ποιό πρόβλημα ανέδειξε η χθεσινή πυρκαγιά στον Αράκυνθο

Η χθεσινή πυρκαγιά στον ορεινό όγκο του Αράκυνθου, στη θέση «Καρέλια», ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα της ανυπαρξίας πρόσβασης από Άγιο Γεώργιο της Χούνιστας  προς το μοναστήρι του Άγιου Συμεών.

Ακόμη και τα πυροσβεστικά οχήματα αδυνατούσαν να προσεγγίσουν οδικώς την συγκεκριμένη περιοχή εξαιτίας της μη συντήρησης του οδικού δικτύου της .Η έγκαιρη και αποτελεσματική από αέρος προσπάθεια κατάσβεσης ευοδώθηκε αφού οι άνεμοι δεν ήταν ισχυροί και η κατάσβεση επιτυχής.

Τα ανωτέρω αναφέρει ο Περιφερειακός σύμβουλος της «Αντίστασης Πολιτών Δ. Ελλάδας» Κώστας Κούστας σε ανοιχτή του επιστολή προς τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο.

Σημειώνει ο κ. Κούστας πως απαιτείται άμεση αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης με παρέμβαση της πολιτικής προστασίας του Δήμου-Περιφέρειας με χωματουργικά μηχανήματα σε όλα τα σημεία που έχουν αποκόψει την επικοινωνία.

«Είναι υποχρέωση της αιρετής αυτοδιοίκησης να υπερασπιστεί τις κατοικίες, τις καλλιέργειες, καθώς την κτηνοτροφική και μελισσοκομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται και το μοναδικό για την περιοχή μας κόσμημα του μοναστηριού του Αγίου Συμεώνος ορεινού όγκου του Αρακύνθου», καταλήγει ο περιφερειακός σύμβουλος.

O Kώστας Κούστας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.