Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Ήταν πολλοί τελικά εκείνοι που δεν πλήρωσαν ξανά ρεύμα λόγω… κρίσης

Πριν από μερικά χρόνια, τον καιρό που όλοι δέρνονταν με όλους και εδώ στο Αγρίνιο- απλά μερικοί ήταν πιο οργανωμένοι και έδερναν πιο μαζικά-, κάποιοι από όλους εμάς που δυσκολευόμασταν με την ΔΕΗ διαπίστωσαν το εξής παράξενο: αρκετοί δεν υπήρχε πρόβλημα που δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς τους. Συχνά δεν τους έψαχνε κανένας και σε κάποιες περιπτώσεις και να τους έκοβαν το ρεύμα με κάποιον μαγικό τρόπο τους ξανάρχονταν από μόνο του!

Αποτέλεσμα; Ζούσαν καλύτερα από εμάς τους υπόλοιπους, δεν έκαναν αιματηρούς διακανονισμούς και διέθεταν τα λεφτά τους σε άλλες ανάγκες. Εμείς οι υπόλοιποι τα κορόιδα συνεχίζαμε σαν καλοί «νοικοκυραίοι» να τραβάμε κάρο με τις επινοήσεις εκείνες που λεγόταν «χαράτσια», κάτι ΕΕΤΗΔΕ και τα ρέστα.

Τα χρόνια πέρασαν και προ ημερών ο γράφων έπεσε σε ένα έγγραφο που απέστειλε η ΔΕΗ, καταγγέλλοντας στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας(ΡΑΕ)την θυγατρική της, τον ΔΕΔΔΗΕ! Για ποιο πράγμα λέτε; Μα γιατί έβρισκε χίλιους δυο τρόπους για να γλιτώνει τους κακοπληρωτές! Γιατί δεν έκανε ελέγχους σε κάποιους για πάνω από ένα χρόνο! Γιατί ξανασυνέδεε το ρεύμα σε «κάποιους» ετσιθελικά.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι «κάποιοι» για τους οποίους έκανε τα στραβά μάτια ο ΔΕΔΔΗΕ; Είναι μόνο… βιομήχανοι και εφοπλιστές που χρωστάνε την ΔΕΗ; Μόνο κόμματα και δημόσιο; Ή μήπως και κάποιοι που λειτουργούσαν όλοι μαζί και μπορούσαν να φοβίζουν τον μηχανισμό που έκανε τις αποκοπές;

Δεν υπάρχουν πιο εξοργιστικές διαπιστώσεις: o ΔΕΔΔΗΕ έχει επινοήσει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τον “ασαφή και νομικά σαθρό όρο της ανεπιτυχούς ολοκλήρωσης”, όρος που σημαίνει ότι ο ΔΕΔΔΗΕ μολονότι επισκέφθηκε το ακίνητο, εντούτοις δεν προέβη σε αποκοπή, με αιτιολογίες, όπως “κλειστό χρησιμοποιείται”, “κλειστό ανεκμίσθωτο”, «δεν άφησε ο πελάτης»!

Προσέξτε: οι συστηματικοί και στρατηγικοί(διαφορετικά πράγματα αυτά τα δύο) κακοπληρωτές προς την επιχείρηση ανέρχονται σε… 1.477.000(!),με ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεπερνούν το 1,5 δισ. Ευρώ! Οι πλούσιοι… στρατηγικοί χρωστούν τα πιο πολλά αλλά και οι συστηματικοί πιο… φτωχοί το κάνουν… συστηματικά. Για 37.000… περίεργους επί ενός συνόλου 2.000.000 περίπου παροχών στην Αττική, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν να περάσουν να κάνουν καταμέτρηση της καταναλισκόμενης ενέργειας για πάνω από… 1 έτος, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχει να γίνει καταμέτρηση ακόμη και… 3 χρόνια!
Εν κατακλείδι, όπως σε όλα τα πράγματα στην Ελλάδα, αν έχεις λεφτά, άκρες, μεγάλο σόι ή μεγάλη παρέα έτοιμη να πάρει τον νόμο στα χέρια της για λογαριασμό σου, περνάς μια χαρά.

Αλλιώς πληρώνεις, κάνεις διακανονισμούς, χρεώνεσαι, χρεοκοπείς, αγχώνεσαι, αποκτάς και προβλήματα υγείας…

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. ΔΙΚΑΙΟΚΡΙΤΗΣ

    Το μεγαλύτερο σκάνδαλο με τις ΑΕΠ, που επιδοτείται με 0,96 λεπτά την κιλοβατώρα την οποία επιδότηση πληρώνουν οι καταναλωτές και όχι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει άμεσα να σταματήσει η νέα κυβέρνηση..

  2. Ανώνυμος

    ΄΄ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΕΙ-ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ΄΄!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.