Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Πόσο παλιό είναι το νέο;;        

Πόσο παλιό είναι το νέο;;        

Γράφει ο Γιώργος Σολτάτος 

Όταν στις 8 Φλεβάρη 2019 έγραφα στο άρθρο μου με τίτλο «Πόσο χαμηλά» τα παρακάτω δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορεί νέοι άνθρωποι να φτάσουν και να ξεπεράσουν το παλιό. Έγραφα λοιπόν.

«Υποτιμούν την Νοημοσύνη  ,όχι μόνο του Λαού αλλά και του απλού στελέχους όταν μιλούν ότι  καταργούν το παλιό, γιατί το παλιό δεν καταργείται με λόγια! Το παλιό καταργείται με την δημιουργία του Νέου, που έχει  ,αρχές, ιδέες, όραμα και προοπτική .

Το παλιό δεν καταργείται με την αντιγραφή του , αλλά με την αποκάλυψη της αλήθειας  και του ρόλου του που βεβαίως δεν επαναλαμβάνεις.

Το παλιό δεν το πολεμάς , χρησιμοποιώντας ότι ποιο «άχρηστο» είχε αυτό σε ιδέες, πρακτικές και πρόσωπα.  Πολύ δε περισσότερο όταν στα τελευταία (πρόσωπα) , δίνεις και ρόλους περίπου «καθοδήγησης» γιατί απλά το ρόλο αυτό τον στερείς από σένα..»

Θυμήθηκα λοιπόν σήμερα και μια τοποθέτηση μου που είχα κάνει στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. την δεκαετία του 1980 , όταν αρκετοί σύντροφοι μου τότε τα είχαν με τον παλαιοκομματισμό , όπως εκφράζονταν με τους τότε Βουλευτές του Κινήματος που είχαν μία κάποια ηλικία. Τότε που κάποιοι νέοι άρχισαν να εμφανίζονται στο προσκήνιο με φιλοδοξίες και που μερικοί από αυτούς τις πέτυχαν κιόλας.  Είχα πει λοιπόν τότε : «Σύντροφοι  ο παλαιοκομματισμός μοιραία θα πεθάνει βιολογικά. Εκείνο που με τρομάζει είναι ο νεοκομματισμός που σταδιακά αναπτύσσεται και στο κίνημα. Και αν ο παλαιοκομματισμός εξαντλείται με την ατομική εξυπηρέτηση του ψηφοφόρου μας , ο νεοκομματισμός φοβάμαι ότι θα έχει να κάνει με την προσωπική πολιτική ανέλιξη εκείνου που θα τον εφαρμόζει και μοιραία θα τον οδηγήσει σε κάθε είδους συμβιβασμούς.»

Γιατί γράφω σήμερα αυτά.

Πρώτα και κύρια , θεωρώ ότι κάποιοι συνειδητά με προσβάλλουν. Με προσβάλουν χυδαία , χωρίς ντροπή! Και αναφέρομαι στους «Πρώτη φορά αριστερά», έτσι όπως διευρύνθηκαν με τους πρώην σοσιαλιστές και τους πρώην Καραμανλικούς. Με προσβάλουν όταν αυτά που μου κράτησαν (και όχι μόνο αυτοί αλλά και οι προηγούμενοι)  από την δουλειά μου σαράντα χρόνων, να προσπαθούν να με ξεγελάσουν ,βαφτίζοντας τα ψίχουλα δέκατη τρίτη σύνταξη. Και προσπαθούν να με ξεγελάσουν με αυτή που λένε δέκατη τρίτη σύνταξη όταν την βαφτίζουν μόνιμη και ανοιξιάτικη. Ήξερα ότι υπάρχει δέκατη τρίτη σύνταξη το δώρο των Χριστουγέννων και δέκατη τέταρτη το επίδομα αδείας και το δώρο Πάσχα. Αυτή η δέκατη τρίτη σύνταξη τι ακριβώς είναι;;

Επίσης ήξερα ότι όλοι οι εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι για το δώρο των Χριστουγέννων έπαιρναν ένα ολόκληρο μισθό και για τις δύο άλλες περιπτώσεις μισό μισθό την κάθε φορά. Τώρα αυτό το κλιμακωτό που δίνουν τι είναι ;; Καθένας μπορεί να το χαρακτηρίσει όπως θέλει. Πάντως  δέκατη τρίτη σύνταξη δεν είναι. ‘Όταν λοιπόν κάνουν τέτοιες εξαγγελίες το λιγότερο που μπορώ να πω  είναι ότι με προσβάλουν χυδαία. Αν σε αυτό προσθέσω και το γεγονός ότι την εξαγγελία και την «πληρωμή» θα την κάνουν δύο ,μέρες πριν τις εκλογές με προσβάλλει διπλά γιατί δεν τους έδωσα ποτέ κανένα δικαίωμα να θεωρούν  ότι μπορούν να με εξαγοράσουν. Μια λέξη μόνο . Ντροπή !!

Και δυστυχώς δεν είναι θλιβεροί αυτοί που τα εξαγγέλλουν, αλλά και όλοι εκείνοι που προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτή την πράξη την οποία εμφανίζουν σαν «Αριστερή». Είναι όλοι αυτοί οι δήθεν «αριστεροί» δημοσιογράφοι , βουλευτές και παράγοντες που από το πουθενά γνώρισαν την γοητεία του νεοπλουτισμού και του νεοπαραγοντισμού και εγκλωβίστηκαν , όχι απλά σε κότερα και βίλες , αλλά και μετέβαλλαν τον τρόπο ζωής τους.

Είναι όλοι αυτοί που κατάγγειλαν όλες αυτές τι ενέργειες που έκαναν οι προηγούμενοι παλαιοκομματικοί και τις εφαρμόζουν τώρα τις περισσότερες φορές σαν κακέκτυπα.

Είναι όλοι αυτοί που δικαιολογούν κάθε τέτοια πράξη ή εξαγγελία με το γνωστό «και εσείς αυτά κάνατε»!  Είναι όλοι αυτοί που ποτέ δεν είχαν θέσεις και απόψεις και που να αγωνίζονται να τις προωθήσουν αλλά απλά περίμεναν την ανάληψη της εξουσίας την οποία έβλεπαν σαν λάφυρο.

Αφού  οδήγησαν το Λαό ακόμα και στην «ηλεκτρονική ζητιανιά» , με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης για τα επιδόματα . Αφού δεν σεβάστηκαν τον πόνο και την ανέχεια του πολίτη ήταν ικανοί να σταματήσουν να λένε ψέματα;; Όχι βέβαια!! Ψέματα- ψέματα – ψέματα!!

Θα κυνηγήσουμε την κλοπή και τους κλέφτες!! Ακόμα περιμείνει ο λαός να δει ένα έστω αποτέλεσμα!!

Θα χορεύουν οι αγορές πεντοζάλη!! Σήμερα μας λένε ότι το 2015 εξαναγκάστηκαν να συμβιβαστούν. Εγώ ξέρω ότι την επιλογή του τραγουδιού που χορεύω την κάνω εγώ και όχι ο Κλαρινίστας. Αν δεν μπορώ να το κάνω τότε χορεύω όποιο σκοπό επιλέξει αυτός. Και τότε ή του λέω σταμάτα και φεύγω ή χορεύω «στο γάμο του Καραγκιόζη» από τον οποίο αφού έτσι χορεύω δεν διαφέρω κιόλας.

Εξεταστικές επιτροπές , επί εξεταστικών επιτροπών. Αποτέλεσμα κανένα!! Λίστες με ποσά στο εξωτερικό «παράνομα» .Αποτέλεσμα κανένα!! Πράκτορες έβαλαν φωτιές να μας κάψουν , το ξεχάσαμε σχεδόν αμέσως!!! Κρύπτες στο ΚΕΛΠΝΟ με γυψοσανίδες , με ένοχα έγγραφα!!! Τα θυμάται πλέον κανένας. Βαλίτζες με μετρητά σε υπουργικά και πρωθυπουργικά γραφεία !! Σκάνδαλα Novartis  ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων Euro!! Τελικά κλήση για εξηγήσεις για ποσό 250.000 Euro στον κ. Λοβέρδο!!

Κόκκινα γαρύφαλλα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, σοκολατάκια αγάπης στην Μέρκελ και στον Τράμπ!!!

Προχθές στο κανάλι Action 24 ο δικός μας Πάνος ,έγραψε για μία ακόμα φορά, αναφερόμενος στα λεγόμενα του Μητσοτάκη για τους Ψυκτικούς του Περιστερίου, ότι και οι γιοί του «Αγωγιάτη» έχουν δικαίωμα να σπουδάσουν.  Βεβαίως και σωστά του άσκησε ( του Μητσοτάκη)  κριτική. Αλλά τον γιό του «Αγωγιάτη» που το θυμήθηκε;; Εμείς οι παλιοί θυμόμαστε ότι απαξιωτικό άρθρο με αυτό τον τίτλο έγραψε για τον Τσοβόλα ο τότε δημοσιογράφος Κούλογλου!! Του θυμίζει τίποτα αυτό ;; Γιατί μας έχει παρουσιαστεί περίπου σαν ιδρυτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. !!! Αυτός ο Κούλογλου είναι ο ίδιος που είναι επίσης υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ;; Να τον ρωτήσει λοιπόν τι εννοούσε!!! Αυτό χριστιανέ Πάνο λέγεται Φαρισαϊσμός, αν κατάλαβες!!!

Αγρίνιο 16 Μάη 2019

Γιώργος Β. Σολτάτος

 

Υ.Γ. Απορία: Το βαγόνι που εγκαινιάσθηκε στο Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι το ίδιο με αυτό που είχε στείλει ο Βερελής και βρίσκονταν στον Σταθμό του Αιτωλικού και που αγνοείται η τύχη του;;

   

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.