Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Χρήστος Κοσίνας: “Να ανατραπεί το πλαίσιο του “Κλεισθένη”, της ΕΕ και των μνημονίων στην αυτοδιοίκηση”(ηχητικό)

Χρήστος Κοσίνας: “Να ανατραπεί το πλαίσιο του “Κλεισθένη”, της ΕΕ και των μνημονίων στην αυτοδιοίκηση”(ηχητικό)

Στο agriniowebradio.gr μίλησε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση, Χρήστος Κοσίνας.

“Η προεκλογική συζήτηση περιορίζεται στο αφήγημα ότι λείπει ένα αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο ως δια μαγείας θα λύσει όλα τα προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα. Παραβλέπεται ποια πολιτική έχει οδηγήσει την κατάσταση εδώ, με την ανάπτυξη την οποία επικαλείται η Περιφερειακή Αρχή αλλά και διάφοροι που διεκδικούν την εκλογή τους στη θέση της επόμενης Περιφερειακής Αρχής να μιλούν στο όνομά της. Μίας ανάπτυξης αιματηρής και επιθετικής για τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας”, ανέφερε αρχικά ο κ. Κοσίνας και συνέχισε:

“Εμείς αυτό το οποίο θέλουμε να πούμε είναι ότι αυτή η λογική ανάπτυξης η οποία βασίζεται στην παντοκρατορία των ΕΣΠΑ και τη χρηματοδότηση μεγάλων επιχειρήσεων και στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην τοπική κοινωνία”.

Για τη θέση της Αριστερής Παρέμβασης:

“Αυτό που θεωρούμε ότι κρίνεται σε αυτές τις εκλογές είναι το κατά πόσο μπορεί να μπει ένα φρένο σε όλη αυτή την πολιτική. Το κατά πόσο μπορεί να καταδικαστεί αυτή η πολιτική και οι εκφραστές της και φυσικά το πραγματικό δίλημμα τίθεται στους ίδιους τους εργαζομένους και τη νεολαία και δεν είναι το ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα αυτή την πολιτική αλλά αν μπορεί να σπάσει αυτή η λογική και να ανατραπεί αυτό το πλαίσιο του “Κλεισθένη”, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μνημονίων στην τοπική αυτοδιοίκηση”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πηγή: agriniowebradio.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.