Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

«Πράσινο φως» από την ΥΠΕ για την παραχώρηση του παλαιού νοσοκομείου στον δήμο Μεσολογγίου

«Πράσινο φως» από την ΥΠΕ για την παραχώρηση του παλαιού νοσοκομείου στον δήμο Μεσολογγίου

Μια σημαντική εξέλιξη για την προσδοκόμενη αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου Μεσολογγίου σημειώθηκε.

Συγκεκριμένα, η 6η ΥΠΕ συμφώνησε για την παραχώρηση του στον δήμο Μεσολογγίου.

Σχετικώς υπήρξε ανακοίνωση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου που αναφέρει:

Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νιας – Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται ότι με το υπ’ αρίθμ. Α.Π. 10837/ 18-02-2021 έγγραφο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που απευθύνεται στους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και κοινοποιήθηκε στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και στην Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» , εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη  της 6ης ΥΠΕ για την παραχώρηση του Παλαιού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο  (Αριθμ. πρωτ.: 859/19-1-2021)  του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στο οποίο αναφέρει  τον σκοπό των διαθετών και « η θέληση τους ικανοποιείται πληρέστερα με την χρησιμοποίηση του παραπάνω κτηρίου ως συνεδριακό κέντρο για Ιατρικά θέματα και λοιπές συναφείς εκδηλώσεις, με τις οποίες προάγεται η Ιατρική και γενικά η περίθαλψη των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής»

Η Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» χαιρετίζει την παραπάνω εξέλιξη και καλεί τον Δήμο ΙΠ. Μεσολογγίου, την 6η ΥΠΕ , και το Υπουργείο Υγείας να διευθετήσουν τάχιστα τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες παραχώρησης , ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα – μετά την ένταξη του εμβληματικού αυτού κτηρίου σε συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα – να λάβουν σάρκα και οστά οι επιθυμίες και οι προσπάθειες χρόνων για την ιστορική διάσωση και αναπαλαίωσή του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. παράδειγμα

    Μπράβο στην πόλη που καταφέρνει να κάνει πραγματικότητα ό,τι ζητήσει, που ξεπερνά γραφειοκρατικά εμπόδια, που δε σταματά μπροστά σε οικονομικές αντιξοότητες, που διασώζει τα κτίριά της , τα ανακαινίζει όσο κι αν κοστίσουν και πάει γι’ άλλα συνέχεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.