Παρασκευή, 25 Ιουνίου, 2021

Προέδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης ο Αιτωλοακαρνάνας Κώστας Τσιούφης

Προέδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης ο Αιτωλοακαρνάνας Κώστας Τσιούφης

tsioufisΟλοκληρώνεται με επιτυχία το 27ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Υπέρτασης στο Μιλάνο στο οποίο η ελληνική συμμετοχή είναι αξιοσημείωτη με κορυφαίο γεγονός την εκλογή στη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης (European Society of Hypertension) του Αναπλ. Καθηγητή Καρδιολογίας της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κώστα Τσιούφη, και Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται Ελληνας στη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης, μίας Εταιρείας με ισχυρή παράδοση και απήχηση στο διεθνή επιστημονικό περιβάλλον καθώς είναι επικεφαλής 34 Εθνικών Εταιρειών Υπέρτασης, 186 Κέντρων Αριστείας και 1.200 ειδικών στην υπέρταση.

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος της Εταιρείας, ο κ. Τσιούφης τόνισε την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για αποτελεσματικότερο έλεγχο της αρτηριακής πίεσης στις Ευρωπαϊκές χώρες καθώς ευθύνεται ακόμη σήμερα για το 50% των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και 15% του συνόλου των θανάτων. Αυτό μπορεί να γίνει, όπως τόνισε ο κ. Τσιούφης, με την εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενημέρωσης του κοινού για τη σημασία της ελάττωσης της κατανάλωσης αλατιού, της μείωσης της παχυσαρκίας, της άσκησης και της συμμόρφωσης στην αντιυπερτασική αγωγή. Μάλιστα, η τεχνολογία (διαδικτυακές εφαρμογές, applications) και η επέκταση της χρήσης σταθερών συνδυασμών με δύο ή περισσότερα φάρμακα σε ένα δισκίο θα συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Να σημειωθεί ότι ήταν έντονη η επιστημονική παρουσία της Ελλάδος στο διεθνές αυτό συνέδριο αφού η χώρα κατετάγη στη τρίτη θέση από πλευράς συμμετοχής σε επιστημονικές εργασίες.

synedrio milano

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    O K.Τσιούφης ήταν από τα χρόνια του Γυμνασίου 1ου Αρρένων Αγρινίου άριστος μαθητής και άριστος χαρακτήρας.Σήμερα 54 ετών με πολλή δουλειά και διάβασμα έχει φτάσει πολύ ψηλά.Χαίρομαι ιδιαίτερα ως τότε συμμαθητής του και πιο πολύ γιατί σήμερα ακούραστος ενημερώνει και συμβουλεύει ως ιατρός -καρδιολόγος καθημερινά τους συμπολίτες του…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.