Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Κορωνοϊός: Προληπτική απολύμανση σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και αθλητικούς χώρους του δήμου Αγρινίου

Κορωνοϊός: Προληπτική απολύμανση σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και αθλητικούς χώρους του δήμου Αγρινίου

Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου ο Δήμος προχωρά, εντός του Σαββατοκύριακου, σε προληπτική απολύμανση των σχολικών συγκροτημάτων, παιδικών σταθμών και αθλητικών χώρων ως μέτρο περιορισμού του κορωνοϊού.

Προηγήθηκε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δημάρχου με τους Αντιδημάρχους Αγρινίου και σύσκεψη με τους Διευθυντές όπου εξετάστηκαν και αποφασίστηκαν όλα τα μέτρα για την αναγκαία προφύλαξη.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά: «Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και σύνεση όλα τα τελευταία δεδομένα από την μετάδοση του ιού στην χώρα μας. Με απόλυτο σεβασμό στους δημότες προβαίνουμε στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων ώστε να προστατεύσουμε, όσο είναι εφικτό, τη δημόσια υγεία».

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται, αύριο Παρασκευή στις 11.00 π.μ. στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ( Αναστασιάδη 1), εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, Φροντιστηρίων, γυμναστηρίων, αθλητικών συλλόγων και της εστίασης προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τις εξελίξεις και τους τρόπους προφύλαξης.

Σημειωτέον, το αίτημα για απολύμανση σχολείων εκφράζεται πο πολλούς γονείς το τελευταίο διάστημα. Ερωτηθεί μάλιστα σχετικά από το agrinionews.gr  ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αγρινίου Σωτήρης Κολοβός ανέφερε, πριν την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, πως “δεν μπορεί να γίνει απολύμανση στα σχολεία από τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμη κρούσμα. Για να γίνει απολύμανση θα πρέπει να υπάρξει εντολή μετά από συνεννόηση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για κλείσιμο των σχολείων. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν υπάρξει κρούσμα. Υπάρχει ετοιμότητα και όλα τα σχολεία έχουν προμηθευτεί αντισηπτικά”.

Τις επόμενες ημέρες εξάλλοπυ από τη δημοτική αρχή θα αναρτηθούν ενημερωτικές αφίσες για τον κορωνοϊό σε δημόσια κτίρια ενώ στην ιστο σελίδα του δήμου Αγρινίου έχουν αναρτηθεί οι οδηγίες προς τους πολίτες.

Φωτό αρχείου. 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.