Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Προσλήψεις στην καθαριότητα των σχολείων – Οι θέσεις στην Αιτωλοακαρνανία

Προσλήψεις στην καθαριότητα των σχολείων – Οι θέσεις στην Αιτωλοακαρνανία

Την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόσληψη 9.474 εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων για τα σχολεία υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργειο Εσωτερικών με τη διαδικασία αυτή αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το θέμα της καθαριότητας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διότι ο αριθμός των εργαζομένων πλήρoυς απασχόλησης είναι τουλάχιστον 30% υψηλότερος από το περυσινό του ισοδύναμο.

Δεύτερον, επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα των εργαζομένων στα σχολεία, οι οποίοι δεν είχαν τα πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι.
Τρίτον, με την ΠΥΣ που υπέγραψαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, λαμβάνονται υπόψη μια σειρά κοινωνικών κριτηρίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.), πριμοδοτούνται τα έτη εμπειρίας ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες πολλών ετών στον τομέα της καθαριότητας.

Από τους 9.474 που θα προσληφθούν οι 5.000 είναι πλήρους απασχόλησης και 4.474 μερικής απασχόλησης αλλά οι ώρες που καλύπτονται είναι ενισχυμένες.

Τα χρήματα που διατίθεται από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν αυξηθεί άνω του 50% και συγκεκριμένα κατά 28 εκατ. ευρώ. Στην Αιτωλοακαρνανία συνολικά ανοίγουν 221 θέσεις

Αναλυτικά οι θέσεις ανά Δήμο στην Αιτωλοακαρνανία:

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: 51 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 57 μερικής

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ: 23 μερικής απασχόλησης

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ: 3 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 16 μερικής

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ: 3 θέσεις μερικής απασχόλησης

ΔΗΜΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΛΟΓΙΟΥ: 12 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 23 μερικής

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ: 8 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 11 μερικής

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Μία θέση πλήρους και 13 μερικής απασχόλησης

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα εδώ:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.