Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Προτάσεις του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου για το “Δυτική Ελλάδα 2021”

Προτάσεις του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου για το “Δυτική Ελλάδα 2021”

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου ανακοίνωσε ότι κατέθεσε προτάσεις στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 για το “Δυτική Ελλάδα 2021”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπυρόπουλος, δέχτηκαν πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου αποφάσισε ομοφώνα στην συμμέτοχη και κατάθεση προτάσεων του συλλόγου που θα στοχεύουν στην δημόσια προβολή και ανάδειξη έργων, υψηλής ποιότητας που θα αναδεικνύουν διαφορές πτυχές και γεγονότα από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, όπου έλαβαν χώρο στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Η υποβολή των προτεινόμενων προτάσεων που κατατεθήκαν από τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου είναι οι ακόλουθε:

Πρώτον ο σχεδιασμός και κατασκευή ‘’Σημαιών’’ της επανάστασης του πολιορκημένου Μεσολογγίου, όπου θα τοποθετηθούν έμπροσθεν των επιχειρήσεων, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Μεσολογγίου κατά την διάρκεια των εορτών εξόδων και θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι το 2026 όπου θα πραγματοποιηθεί το σημαντικό γεγονός των 200 χρόνων από την έξοδο του Μεσολογγίου.
Δεύτερον η συγγραφή, εκτύπωση και παρουσίαση ‘’Βιβλίου’’ με θέμα που επικεντρώνεται στην οικονομία του Μεσολογγίου προεπαναστατικά και κατά την διάρκεια της πολιορκίας.
Ολοκληρώνοντας η τελευταία πρόταση του συλλόγου είναι η ‘’Χαρτογράφηση’’ ιστορικών σημείων του Μεσολογγίου και η εκτύπωση ‘’Χάρτη’’ ο οποίος θα διανέμεται από τις επιχειρήσεις του Μεσολογγίου στους επισκέπτες της Πόλης.

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου σε συνδυασμό με προτάσεις από άλλους φορείς, πιστεύουμε να αναδείξουν και να προβάλλουν τον καθοριστικό ρολό των γεγονότων που επικρατήσαν την περίοδο του 1821 στο ‘’Ηρωικό’’ και ‘’Ένδοξο’’ τόπο του Μεσολογγίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.