Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Πρωτοβουλία ενημέρωσης από τον Δήμο Μεσολογγίου για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Πρωτοβουλία ενημέρωσης από τον Δήμο Μεσολογγίου για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

mes-via-kata-gynaikon (1)
Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (1991) ως Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα παγκόσμιας διάστασης, που δεν κάνει διαχωρισμούς συνόρων, πολιτισμών ή οικονομικής διαστρωμάτωσης.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, από την Τετάρτη 22 ως και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις αρχικά από τα τμήματα των Υπηρεσιών του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για ένα πρόβλημα που μπορεί να μην είναι προσωπικό, αφορά όμως σε πολλές περιπτώσεις συνανθρώπους που ζουν δίπλα μας. Οι επισκέψεις, θα συνοδεύονται από την διανομή σχετικού έντυπου υλικού.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ για το έτος 2016, μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της. Μία στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού. 40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, ενώ 500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σ’ ένα χρόνο, 16.700.000 γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέστησαν σωματική βία ή σεξουαλική κακοποίηση».

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Μήπως συμβαίνει και σε σένα; Μήπως κι εσύ έχεις υποστεί βία;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να σταματήσεις μόνη σου τη βία!
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ

ΒΙΑ είναι κάθε πράξη που αποσκοπεί στην πρόκληση σωματικής ,ψυχολογικής ή σεξουαλικής βλάβης ή και πόνου. Συμβαίνει μεταξύ ερωτικών συντρόφων και μέσα στην οικογένεια . Το κύριο συστατικό της είναι ο ΦΟΒΟΣ. Η άσκηση βίας και η κακοποίηση αποτελούν παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Στη χώρα μας αναγνωρίζονται ως εγκλήματα και τιμωρούνται (ν.3500/2006). Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά της βίας έναντι των γυναικών. Οι ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ μπορεί να είναι γυναίκες κάθε εκπαιδευτικού, μορφωτικού, οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου, ανεξάρτητα από την εθνικότητα φυλή ή θρησκεία, κ.λ.π. το ίδιο ισχύει και για τους ΒΙΑΙΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ.

mes-via-kata-gynaikon (2)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ
Μήπως ο σύντροφός σου
• Σε ζηλεύει παθολογικά. Είναι υπερβολικά κτητικός;
• Θέλει να ξέρει κάθε ώρα και στιγμή που είσαι και τι κάνεις;
• Σε απομονώνει από την οικογένεια και τους φίλους σου και δεν σου επιτρέπει να έχεις επαφές μαζί τους;
• Σε μειώνει μπροστά σε άλλους , σε ταπεινώνει δημόσια;
• Σε αναγκάζει σε ερωτική επαφή ή σε ερωτικές πράξεις;
• Δε σου επιτρέπει να εργαστείς ή σε αναγκάζει να εργαστείς;
• Έχει ιστορικό βίας στην οικογένειά του;
• Μοιάζει να έχει διπλή προσωπικότητα; Γοητευτικός κι ευχάριστος στους άλλους κι επιθετικός μαζί σου;

mes-via-kata-gynaikon (3)

ΜΠΟΡΕΙΣ, όμως , να αντιδράσεις, να αντισταθείς! ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ! ΜΙΛΗΣΕ ΜΑΣ!
Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού
Δήμου Ιερής Πόλεως Μεσολογγίου 2631363434, 2631363435

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.