Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

“Ενωμένο Εμπόριο”: «Συνάδελφοι του Δ.Σ. αντιληφθείτε ότι ο Σύλλογος αποτελείται από ελεύθερους επαγγελματίες και δεν είναι κόμμα»

“Ενωμένο Εμπόριο”: «Συνάδελφοι του Δ.Σ. αντιληφθείτε ότι ο Σύλλογος αποτελείται από ελεύθερους επαγγελματίες και δεν είναι κόμμα»

«Συνάδελφοι του Δ.Σ. αντιληφθείτε ότι ο Σύλλογος αποτελείται από Ελεύθερους επαγγελματίες – Εμπόρους και δεν είναι κόμμα», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο συνδυασμός «Ενωμένο Εμπόριο» για τις εξελίξεις στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου.

Με αφορμή την απόφαση και τους χειρισμούς για θερινό πενθήμερο Ιούλιο και Αύγουστο και φέτος οι αναταράξεις στο Σύλλογο συνεχίζονται. Χαρακτηριστικό είναι πως πολλοί είναι οι έμποροι που προγραμματίζουν το άνοιγμα των καταστημάτων τους αύριο, πρώτο Σάββατο, εφαρμογής του ωραρίου.

Στην παρέμβαση του ο συνδυασμός  «Ενωμένο Εμπόριο με αξιοπιστία και προοπτική» σημειώνει πως « εμείς σεβόμαστε απολύτως την επιλογή του κάθε συναδέλφου στο συγκεκριμένο θέμα σε αυτήν την δύσκολη φετινή καλοκαιρινή περίοδο ,όπως επίσης σεβόμαστε τους συμπολίτες καταναλωτές και δεν αδιαφορούμε, δεν περιφρονούμε ,δεν προκαλούμε».

Η ανακοίνωση:

Αγαπητοί  Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Ο συνδυασμός μας παρακολουθώντας τις τελευταίες  εξελίξεις στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου με τις συνεχείς παραιτήσεις μελών ΔΣ δηλώνει  ότι αυτές όχι  μόνο θλίψη προκαλούν στον Εμπορικό κόσμο της Πόλης μας ,αλλά και στιγματίζουν την πάνω από 100 χρόνια ιστορία του Συλλόγου.

Το τελευταίο διάστημα  αναδείχθηκε από  το ΔΣ ,κακώς κατά την άποψη  μας ,το θερινό πενθήμερο ως μείζον και κυρίαρχο θέμα .

Πιστεύουμε ότι έπρεπε να έχει διερευνηθεί και να βρεθεί  λύση από το ΔΣ με τρόπο ώστε να ικανοποιούσε την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μελών και μη μελών .

Θα έπρεπε να ληφθούν υπ όψιν οι φετινές έκτακτες επικρατούσες συνθήκες και για αυτό είχαμε προτείνει έγκαιρα προς το ΔΣ πρόταση που ήταν Σάββατα ΚΛΕΙΣΤΑ μόνο για ΕΝΑ ΜΗΝΑ και ΜΟΝΟ για το φετινό καλοκαίρι,πρόταση που δυστυχώς αγνοήθηκε. Παρόμοιες αποφάσεις με την δική μας πρόταση λόγω των εκτάκτων συνθηκών ελήφθησαν και από Εμπορικούς συλλόγους  όπως Λαρίσης ,Τρικάλων και μάλιστα τονίζουν ότι η εφαρμογή της  είναι προαιρετική.

Το ΔΣ κακώς αποφάσισε να ερμηνεύσει το ερωτηματολόγιο που διακινήθηκε στους συναδέλφους ως ψηφοφορία και να αγνοήσει στην απόφαση του τους υπόλοιπους συναδέλφους που διαφωνούσαν.

Δηλώνουμε ότι εμείς είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε τέτοιου είδους πρακτικές και τακτικές. Όπως επίσης είμαστε αντίθετοι με την παρουσία συναδέλφων μελών και μη μελών του ΔΣ  στην αγορά όπου περιφέρονται ζητώντας από συναδέλφους που δεν έχουν τοποθετήσει την αφίσα του συλλόγου να το κάνουν.

Εμείς σεβόμαστε απολύτως την επιλογή του κάθε συναδέλφου στο συγκεκριμένο θέμα σε αυτήν την δύσκολη φετινή καλοκαιρινή περίοδο ,όπως επίσης σεβόμαστε τους συμπολίτες καταναλωτές και δεν αδιαφορούμε, δεν περιφρονούμε ,δεν προκαλούμε.

Κατηγορηθήκαμε για διχαστικές συμπεριφορές από το σημερινό ΔΣ .

Όμως πρέπει να τονίσουμε ότι εμείς ούτε διοίκηση ήμασταν στον σύλλογο και επίσηςούτε και εκείνοι που τον οδηγήσαμε στη σημερινή κατάσταση.

Συνάδελφοι του ΔΣ αντιληφθείτε ότι ο Σύλλογος αποτελείται από Ελεύθερους επαγγελματίες – Εμπόρους και δεν είναι κόμμα .

Το ΔΣ του συλλόγου έπρεπε αυτό το κρίσιμο διάστημα που διανύουμε (λόγω της υγειονομικής κρίσης )να επιλέξει να αναδείξει και να προβάλλει τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που απασχολούν έντονα τον Εμπορικό κόσμο (χρηματοδότηση που είναι μείζον θέμα , ενοίκια ,φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις κ.α.) και όχι να αναδεικνύει ως μείζον το πενθήμερο.

Είναι πλέον  επιτακτική η ανάγκη να αντιληφθούμε όλοι οι συνάδελφοι ότι σήμερα δεν περισσεύει κανείς ,ότι οι εποχές που διανύουμε είναι πολύ  κρίσιμες για το μέλλον των μικρών επιχειρήσεων και ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να καταστήσουμε και πάλι  το συλλογικό μας όργανο  βασικό πρωταγωνιστή στις δίκαιες διεκδικήσεις μας για ένα καλύτερο μέλλον του Εμπορικού κόσμου.

       Η Γραμματεία του Συνδυασμού

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ανωνυμος

    Συμφωνω απολυτα με τη προταση για ενα μηνα τα σαββατα κλειστα. κατα γνωμη μου απο διαστημα 20 ιουλη 20 αυγουστου,

  2. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Και θα σωνόταν η κατάσταση άμα ανοίγατε ένα μήνα τα Σάββατα; Εσείς που τα λέτε και τα γράφετε αυτά και είστε εργοδότες τα Σάββατα θα είσασταν εδώ; Ή θα είσασταν σε κάποια παραλία και θα αφήνατε τους υπαλλήλους στα μαγαζιά σας; Και για να έχουμε και καλό ρώτημα τα Σάββατα που έχουμε διανύσει μέχρι τώρα που είσασταν ανοιχτά υπήρχε κίνηση; Δε νομίζω .
    Αντί να ασχοληθείτε με το σοβαρό θέμα του κέντρου που έκλεισε και δεν μπορεί ο κόσμος να εξυπηρετηθεί όπου υπάρχει κάθετη πτώση τζίρου από την ημέρα που έκλεισε το κέντρο ,εσείς λέτε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.Κάτι πρέπει να πείτε κι εσείς.
    Αλήθεια γιατί δεν ανοίγετε και τις Κυριακές; Να βάλετε ένα ράντζο στα καταστήματά σας ώστε ο εργαζόμενος να κοιμάται εκεί.Να μην πηγαίνει σπίτι του.Αφού για εκεί το πάτε. Αλλά είπαμε .Για τον εργαζόμενο τίποτα. Κοιτάτε πως θα του ρουφίξετε το μεδούλι και από πάνω να λέτε ότι δεν δουλεύει.Αλλά είπαμε. .Όλοι εσείς εργοδότες είστε και κοιτάτε την τσέπη σας. Αλλά ποιος σας βγάζει τη δουλειά δεν αναφέρεστε ποτέ .Σχεδιάζετε, λέτε,ωράρια, το ένα το άλλο χωρίς να ρωτάτε αυτόν που θα τα υποστεί όλα αυτά .Τον εργαζόμενο. Βρήκαμε τώρα θέμα.Ασχοληθήκατε ποτέ για το εάν οι εργαζόμενοι πληρώνονται στην ώρα τους;Ασχοληθήκατε αν παίρνουν τα ρεπό τους; Ασχοληθήκατε αν παίρνουν κανονικά τις άδειές τους; Ασχοληθήκατε αν τα μαγαζιά τηρούν τα ωράρια; Αχοληθήκατε ποτέ με τέτοια θέματα;ΠΟΤΕ . Και μη πείτε ότι δεν είναι δική σας ευθύνη. Είναι και δική σας. Σας έχει δώσει τόσα δικαιώματα το κράτος σε όλους εσάς τους εργοδότες και κάνετε ότι θέλετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.