Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Ένα “Κίνημα” για την Αιτωλοακαρνανία

H επίσημη παρουσίαση του «Κινήματος Αιτωλοακαρνάνων» στα ΜΜΕ και στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας έλαβε χώρα σήμερα, Πέμπτη 21/11/19 .Η εκδήλωση έγινε σε ξενοδοχείο του Αγρινίου.
Στην εκδήλωση προσκάλεσε η 9μελής Συντονιστική Επιτροπή η οποία ανέφερε πως το Κίνημα Αιτωλοακαρνάνων δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2019 με σκοπό να γίνει μια δεξαμενή σκέψεων για τα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια τον νομό αλλά και να γίνει ένας μοχλός πίεσης προς όλους τους αρμόδιους φορείς για τη λύση τους.
«Το Κίνημά μας έγινε αμέσως δεκτό από πολλούς συμπατριώτες μας και έτσι αποφασίσαμε να συγκρότησή του με καταστατικό και αρχές.Οι πυρήνες που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του, δεν είναι σε καμία περίπτωση πολιτικά ή κομματικά στελέχη, αλλά ανησυχούντες ενεργοί πολίτες που βλέπουν καθημερινά την Αιτωλοακαρνανία να χάνεται στον μαρασμό και την αδιαφορία των πολιτικών ταγών για δεκαετίες τώρα», αναφέρει η συντονιστική επιτροπή.
Κατά την παρουσίαση ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του κ. Λάζαρος Τσόλκας περιέγραψε τον νέο φορέα ως μια «εθελοντική μη κερδοσκοπική κίνηση πολιτών». Υποστήριξε πως το Κίνημα  έχει σκοπό να ενεργοποιήσει τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, δέχεται στους κόλπους της πολίτες από όλη την Ελλάδα που ζουν στην περιοχή ενώ δεν έχει επιδίωξη να υποκαταστήσει τον ρόλο των βουλευτών και των άλλων θεσμών


«Είμαστε ενεργοί πολίτες, δεν χρηματοδοτούμαστε από πουθενά και ενεργοποιηθήκαμε πριν τις πρόσφατες εκλογές με σκοπό να δυναμώσει η φωνή του κοιμισμένου γίγαντα που λέγεται Αιτωλοακαρνανία», τόνισε ο κ. Τσόλκας.

Στην ερώτηση γιατί ο Νομός που είναι προικισμένος από την φύση είναι πίσω στην ανάπτυξη ο κ. Τσόλκας ανέφερε : “Ακριβώς για αυτό το λόγο πήραμε εμείς οι 15-20 πολίτες και κάναμε το κίνημα. Η Αιτωλ/νια είναι παρατημένος Νομός και παρόλο που έχουμε βγάλει δεκάδες βουλευτές και υπουργούς, είμαστε στην μιζέρια και στην αφάνεια. Μαζί με αυτόν των Γρεβενών και Ηλείας, είμαστε τελευταίοι στην ανάπτυξη. Για αυτό ακριβώς τον λόγο είπαμε να πάρουμε πρωτοβουλίες και να καλέσουμε όλους τους Ενεργούς Πολίτες που αγωνιούν και αγαπάνε τον τόπο μας, να έρθουν μαζί μας να ενώσουμε τις φωνές”.

Ανακοινώθηκε εξάλλου πως αντίστοιχες παρουσιάσεις θα γίνουν και στις άλλες πόλεις του Νομού και σύντομα θα ανακοινωθεί και το Ιδρυτικό Συνέδριο, για να πάρει το κίνημα νομική υπόσταση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Αιτωλός

    Από το ΚΙΝΗΣΑ ρε Λάζαρε δεν έμαθες τίποτα; Μακάρι να πιάσει η νέα σου προσπάθεια! Ένας φίλος αιτωλοακαρνάνας.

  2. Αναρχοκαπιτάλας

    Από την πρώτη στη Βουλή το βλέπω! Βρε τι έχουμε να διαβάσουμε και να ακούσουμε πάλι…

  3. Ανώνυμος

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.