Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

“Νοσοκομείο αναφοράς” αλλά ακόμη χωρίς αναλυτή για τον μοριακό έλεγχο των τεστ κορωνοϊού

“Νοσοκομείο αναφοράς” αλλά ακόμη χωρίς αναλυτή για τον μοριακό έλεγχο των τεστ κορωνοϊού

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του νοσοκομείου Αγρινίου ως νοσοκομείο αναφοράς για νοσηλεία των ασθενών τύπου COVID 19.

Για την εξέλιξη αυτή θυμίζουμε πως η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών εξέφρασε τις ενστάσεις τις εκφράζοντας , μεταξύ άλλων, το ερώτημα « πως ένα Νοσοκομείο , που με την στελέχωση των ειδικοτήτων πρώτης γραμμής που διέθετε, με δυσκολία ανταποκρινόταν στο ρόλο του ως Νοσοκομείο διαλογής, πώς θα λειτουργήσει με την ίδια στελέχωση ως νοσοκομείο αναφοράς;».

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι πως ενώ η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει λάβει απόφαση για την προμήθεια αναλυτή και αντίστοιχων εργαστηρίων για την ανίχνευση του κορωνοϊού με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών για την διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων, κάτι που αποτέλεσε αίτημα των διευθυντών όλων των κλινικών τμημάτων/μονάδων του Νοσοκομείου, αυτό ακόμη δεν συνέβη.

«Από σήμερα το νοσοκομείο Αγρινίου είναι νοσοκομείο αναφοράς για νοσηλεία των ασθενών τύπου COVID 19. Υπάρχει όμως μια “λεπτομέρεια” που μάλλον την ξέχασαν οι ιθύνοντες, δεν διαθέτει αναλυτή για τον μοριακό έλεγχο των test. Έτσι τα test φεύγουν από το Αγρίνιο προς Πάτρα και στην καλύτερη των περιπτώσεων παίρνουμε απάντηση μετά από ένα 24ωρο με ότι συνεπάγεται αυτό για τους ασθενείς αλλά και για το προσωπικό. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η “λεπτομέρεια” θα αντιμετωπιστεί άμεσα με τον ερχομό ενός τέτοιου αναλυτή αλλά και των αντίστοιχων αντιδραστηρίων προκειμένου άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να ξεκαθαρίζουν τα ύποπτα κρούσματα, ποιοι είναι δηλ. θετικοί και ποιοι όχι, ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες διασποράς του ιού προκειμένου να κάνουμε την δουλειά μας με μεγαλύτερη ασφάλεια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εργαζόμενος στο Νοσοκομείο και δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Μερμίγκης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.