Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

“Πονοκέφαλος” και για Κατσιφάρα το διαζύγιο Φώφης- Βενιζέλου

Επιρροή στα αυτοδιοικητικά μέτωπα που είναι ανοιχτά εν όψει του αυριανού β’ γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών εκτιμάται πως θα έχει η ρήξη της Φώφης Γεννηματά και του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Η σοβαρή αυτή σημερινή εξέλιξη έχει προκαλέσει αναταράξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής και ήδη σε διάφορους νομούς καταγράφονται αποχωρήσεις στελεχών που θεωρούνται βενιζελικής επιρροής. Πρόκειται για μια ρήξη με κρίσιμα πολιτικά χαρακτηριστικά και όχι στενά προσωπικά καθώς φαίνεται πως το ΚΙΝΑΛ απορρίπτει πλέον κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συμπόρευσης με τη ΝΔ .
Οι εξελίξεις ωστόσο προκαλούν έναν ακόμη «πονοκέφαλο» για τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα .Το ΚΙΝΑΛ στηρίζει με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα του και χθες Γεννηματά και Παπανδρέου περιόδευαν και στους τρεις νομούς ελπίζοντας να συσπειρώσουν την στελεχιακή και κομματική βάση γύρω από την υποψηφιότητα του.
Μια βάση που σε μεγάλο βαθμό προσανατολίστηκε στον Κώστα Σπηλιόπουλο στον 1ο γύρο ο οποίος ως γνωστόν είχε στενές πολιτικές σχέσεις με τον Β.Βενιζέλο. Πολλά «βενιζελικά» -και όχι μόνον- στελέχη άλλωστε, με χαρακτηριστικότερο τον Χρήστο Βερελή, κινητοποιήθηκαν για τη στήριξη Σπηλιόπουλου στην Αιτωλοακαρνανία.
Είναι λοιπόν προφανές πως το “διαζύγιο” Βενιζέλου-Γεννηματά επηρεάζει άμεσα και την υποψηφιότητα του Απόστολου Κατσιφάρα στη Δυτική Ελλάδα . Οι πολιτικοί φίλοι του Βενιζέλου δύσκολα θα τον στηρίξουν πλέον.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΓΟΧ

    Ας ξεκουραστεί λίγο ο Κατσιφάρας.
    Καλό θα τού κάνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.