Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Ρύθμιση – ανάσα για ελεύθερους επαγγελματίες με χρέη

Ρύθμιση – ανάσα για ελεύθερους επαγγελματίες με χρέη

eforiaΕυκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που χρωστούν κάτω από 20.000 ευρώ.

Την επισήμανση έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε εκδήλωση για τα ¨κόκκινα δάνεια” και πρόσθεσε ότι αυτό προβλέπεται από το νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Πιο συγκεκριμένα Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία του τόνισε ότι “ειδικά για τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς πτωχευτική ικανότητα, δηλαδή τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και τις λοιπές επιχειρήσεις που έχουν χρέη κάτω των 20 χιλιάδων ευρώ, ο νόμος προβλέπει ρητά ότι πλέον μπορούν να απευθύνονται απευθείας στις δημόσιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ) και να λαμβάνουν παρόμοιες ρυθμίσεις με τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στο νόμο του εξωδικαστικού”.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να απευθύνονται στις ΔΟΥ και τον ΕΦΚΑ και να ζητούν ¨κούρεμα¨ προστίμων και προσαυξήσεων, ενδεχομένως και κεφαλαίου, όπου επιτρέπεται, και καταβολή της οφειλής ως 120 δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η η δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 50 ευρώ.

newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.