Κυριακή, Μάρτιος 24, 2019

Σαλμάς: Δεν πήρα καμιά απόφαση που να ζημίωσε το κράτος

salmas
Κατηγορηματικός ότι δεν έλαβε καμία απόφαση που να ζημίωσε το κράτος εμφανίστηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, ο οποίος τόνισε πως επί υπουργίας του δέχτηκε τον πιο λυσσαλέο πόλεμο στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις παθογένειες στον χώρο της Υγείας.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής στην υπόθεση Novartis, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως δέχθηκε τον πιο λυσσαλέο πόλεμο, ενώ επεσήμανε πως «δεν έκανα φίλους, έχασα φίλους».

«Είμαι αυτός και ο μόνος από τον οποίο έμαθε η πολιτεία ότι η Νovartis χρησιμοποίησε αθέμιτες πρακτικές στο χώρο της Υγείας. Έδωσα το έναυσμα για έναρξη της έρευνας» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «ποτέ δεν είχα φανταστεί τη διαχείριση που θα τύγχανε το θέμα και ότι θα απολογούμαι κι εγώ. Θα κάνω υπομονή για να λάμψει η αλήθεια».

«Όπως διαβάζω, ήμουν υπ’ αριθμόν ένα εχθρικό πρόσωπο για τη Novartis. Πλήρωναν χρήματα για να με πολεμήσουν» τόνισε, αναφέροντας χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη δικογραφία. «Μόνο καλό έκανα στην Ελλάδα, δεν πήρα καμιά απόφαση που ζημίωσε το κράτος και τους πολίτες. Δεν κρύφτηκα, δεν συμβιβάστηκα όταν έπρεπε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες στο χώρο της Υγείας».

Επεσήμανε, δε, ότι κατά τη θητεία του ελήφθησαν μέτρα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία και επεκτάθηκε.

Ακόμη, αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο που επετέλεσε στο υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας πως όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια.
in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

  1. Λαυρέντης

    $CHRISTOS Εγώ πάλι βλέπω 4000 γιατρούς και των οποίων τα ονόματα τα αριστερά συντρόφια σου τα κάνουν αβαβά. Ίσως γιατί μπλέκεται και κάποιος άλλος, «καλός και αγαπητός άνθρωπος»… Κάπως έτσι «παραιτήθηκε» η Ελένη Ράικου, αν θυμάσαι.

  2. CHRISTOS

    ΡΕ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ.Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

  3. Λαυρέντης

    Δεν σε λογοκρίνω. Σε ενημερώνω για το περιεχόμενο της δικογραφίας του FBI. Εσύ διάβασες την άλλη, του Βαξεβάνη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.