Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Σάλος με «συσκευασμένη» κατσαρίδα σε σχολικό γεύμα

Σάλος με «συσκευασμένη» κατσαρίδα σε σχολικό γεύμα

Αυστηρούς ελέγχους στις εταιρίες παρασκευής του σχολικού φαγητού ζητά από το υπουργείου Παιδείας ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής
Σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει από τις καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών, στις οποίες μια κατσαρίδα βρέθηκε… συσκευασμένη μαζί σε αρτοσκεύασμα που προορίζοντας για τη σίτιση των μαθητών.

Μάλιστα, οι γονείς τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν.

Η καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:

Ωστόσο, όπως δημοσιεύει το newsit.gr, άτομο από τη διοίκηση του σχολείου επισημαίνει ότι το συσκευασμένο αρτοσκεύασμα με την κατσαρίδα δεν έφτασε ποτέ στο σχολείο, ενώ οι σχετικές αναφορές που έχουν γίνει βασίστηκαν πάνω στις φωτογραφίες που δόθηκαν από την μητέρα του μαθητή και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

«Το ψωμί παραδόθηκε στο μαθητή την Παρασκευή το μεσημέρι μαζί με την μερίδα του φαγητού. Δεν το έφαγε εκείνη την ώρα αλλά το πήρε μαζί του και το τοποθέτησε στην ψωμιέρα του σπιτιού του. Την Κυριακή που έβγαλε το ψωμί από την ψωμιέρα για να το φάει εντόπισε το έντομο. Εμείς το μάθαμε αυτό σήμερα το πρωί, όπου εμφανίστηκε η μητέρα του μαθητή, προκειμένου να μας γνωστοποιήσει το γεγονός. Δεν μας έφερε όμως το προϊόν, έφερε μόνο φωτογραφίες. Δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις της και αν θα κινηθεί νομικά. Εμείς γνωστοποιήσαμε στο τμήμα σχολικών γευμάτων το γεγονός, όπως έπρεπε. Για τα γεύματα που δίνονται στους μαθητές υπάρχουν καθημερινά τρεις αρμόδιοι του σχολείου, οι οποίοι για ασφάλεια δοκιμάζουν πάντα τρία από αυτά. Συνολικά στο σχολείο μας διανέμονται 300 μερίδες», τονίζει συγκεκριμένα.

Παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής

Με αφορμή το περιστατικό, ο Δήμος Φυλής εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Αναφορικά με τα αναγραφέντα στο διαδίκτυο, περί υγειονομικού προβλήματος στο πρόγευμα μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, ο Δήμος Φυλής δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή ή αρμοδιότητα.

Σε επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα Αργύρη Αργυρόπουλου με τη Διευθύντρια του Σχολείου κα Σοφία Παππού, η τελευταία του γνωστοποίησε ότι έχει προβεί στις προβλεπόμενες, από το νόμο, ενέργειες».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής, Γιάννης Κρεμύδας, με έγγραφο που απέστειλε στο υπουργείο Παιδείας, ζητά αυστηρούς ελέγχους στις εταιρίες παρασκευής του σχολικού φαγητού.

Συγκεκριμένα, ζητά τη λήψη μέτρων προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα και ειδικότερα αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους και εποπτεία στις εταιρίες παρασκευής φαγητού και σίτισης των μαθητών των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Φυλής.

Αναλυτικά το έγγραφο που απέστειλε:

Κεντρική Photo: newsit.gr

Πηγή: alfavita.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.