Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Σαμουράι

samurai_b2

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει ευρύ πνεύμα και έχει διαβάσει κάμποσο στη ζωή του. Γι’ αυτό όσοι πήραν την χθεσινή του δήλωση για την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και προσπάθησαν να την περιορίσουν στο «είμαστε ομάδα αυτοκτονίας» έχασε. Ο συμπατριώτης μας υπουργός συνέχισε την φράση του και μετά το «ομάδα αυτοκτονίας» προσέθεσε το «σαμουράι». Γιατί; Για να δώσει το μέτρο σύγκρισης με τον κώδικα των ηθικών αρχών που διέπουν και την  κυβερνητική συμμαχία. Τόσο απόλυτος κώδικας ηθικής που μπορεί να συγκριθεί με των σαμουράι. Αν θέλει ας προσπαθήσει να πει κάτι ανάλογο κι ένας από την Νέα Δημοκρατία, ο Άδωνις Γεωργιάδης για παράδειγμα. Θα τον κράξουν οι Καραμανλικοί πριν ολοκληρώσει τη φράση…

Και είχε και συνέχεια το θέμα. Μετά τα περί ομάδας αυτοκτονίας και τα περί σαμουράι ακολούθησε και νέα προβοκατόρικη ερώτηση από τους  δημοσιογράφους(φυσικά σε συστημικό μέσο…). «Μα πως; Πού κολλάτε ιδεολογικά με τους ΑΝΕΛ;» ήταν η ερώτηση. Για να απαντήσει ο κ. Κουρουπλής: «Οι ΑΝΕΛ δεν  είναι νεοφιλελεύθεροι, είναι λαϊκή Δεξιά»! Κοινώς, φιλελές να μην είσαι και δεν πειράζει αν έχεις πει και μια κουβέντα δεξιά παραπάνω.

Νομίζω ότι δικαιώνονται όσοι έβλεπαν και κλείσιμο αξιολόγησης και αλλαγή ατζέντας και μη-εκλογές. «Θα πάμε μέχρι τέλους. Μέχρι το 2019. Και θα πάρουμε και τις εκλογές τότε», το ξεκαθάρισε ο κ. Κουρουμπλής. Και ξέρει καλά ότι την ώρα που ο Τσιτουρίδης κάνει κόμμα συγχρόνως με τον Φλωρίδη- ενώ γκρεμίζεται το σύμπαν- δεν έχει να φοβηθεί και πολλά.

Μιας και αναφέρθηκαν οι σαμουράι καλό είναι να ξέρετε πως σκέφτονταν κιόλας, ποιον κώδικα απαράβατο υπηρετούσαν. Ο διάσημος σκηνοθέτης Ακίρα Κουροσάβα είχε πατέρα κανονικό σαμουράι. Έλεγε λοιπόν ότι στον κόσμο τους θεωρείται τεράστια προσβολή να τους σερβίρεις ψάρι με την πλάτη προς το μέρος τους. Κάτι έχει να κάνει με το πως βλέπουν τον  θάνατο ή κάτι παρόμοιο, τρέχα γύρευε…

Ε, η μητέρα του κάποτε το έπραξε κατά λάθος και ο πατέρας του πήρε το σπαθί και ετοιμάστηκε να αφήσει ορφανό τον μικρό Ακίρα. Τελικά, για μια τελευταία φορά, της χάρισε τη ζωή μετά και από τα παρακάλια του μετέπειτα μεγάλου σκηνοθέτη. Αυτό για να δείτε πόσο ορκισμένοι ήταν οι σαμουράι. Χρήσιμη ιστορία και για σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

  1. CHRISTOS

    ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ?ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ?ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ?ΜΝΗΣΘΗΤΙ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ.

  2. LOREAL

    CHRISTOS με πανελλαδικές μπήκε στο πολυτεχνείο ή με τις γνωστές γιαλαντζί ΠΑΣΟΚκικες μεταγραφές από τα γνωστά ιδρύματα του κ#λου της Βουλγαρίας; Πτυχίο μήπως ξέρεις πως πήρε μετά από 10 χρόνια; Μέχρι και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του δεν τη διδάχτηκε και το απολυτήριο χαριστικά το πήρε αφού το σχολείο του τελούσε υπό κατάληψη από τον ίδιο. Ούτε αγγλικά δεν γνωρίζει !!!

  3. CHRISTOS

    ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΝΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟΥ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ).ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.