Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Σε αναστολή λειτουργίας και τμήματα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατοχής

Ανησυχία επικράτησε στην Κατοχή Οινιάδων του δήμου Μεσολογγίου από το γεγονός πως επιβεβαιώθηκαν κρούσματα κορονοϊού σε δύο δασκάλους, έναν σε κάθε δημοτικό σχολείο του χωριού. Σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προέβη σε τεστ στην περιοχή κατά κύριο λόγο στους εκπαιδευτικούς.

Απο το Υπουργείο Παιδείας εξάλλου ανακοινώθηκε πως δεν θα λειτουργήσουν έως 28 Οκτωβρίου τα τμήματα της Α’  και Ε’ τάξης  και το Ολοήμερο του 1ου Δημοτικού  Κατοχής ενώ ήδη ανεστάλη η λειτουργία μέχρι 25 Οκτωβρίου τεσσάρων τμημάτων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Νέα ενημερωτική σύσκεψη εξάλλου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας,  έπειτα από κρούσματα COVID19 που εντοπίστηκαν σε εκπαιδευτικούς και μαθητή  σε σχολικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας.

Η σύσκεψη αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενης που είχε διεξαχθεί  προ μηνός για τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται σε κάθε βαθμίδα των σχολικών  μονάδων, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Στη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε η ανάγκη  λήψης των αναγκαίων μέτρων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες της εκπαίδευσης την περίοδο της πανδημίας  ενώ δόθηκε βαρύτητα στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις περιπτώσεις που θα αποφασίζεται το κλείσιμο τμημάτων ή ολόκληρων σχολικών μονάδων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.