Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Σε εγρήγορση ο δήμος Μεσολογγίου για να αποτραπεί το κλείσιμο του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων

DCIM100MEDIADJI_0029.JPG

«Η διατήρηση της λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων δεν αφορά μόνο την τοπική κοινωνία της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, αλλά την Αιτωλοακαρνανία ευρύτερα. Οι λόγοι της αναμφισβήτητης ιστορικότητάς του , της ένταξής του στην τοπική κοινωνία ως αναπόσπαστο τμήμα της και της σημερινής λειτουργικότητάς του, αποτελούν τα ισχυρά επιχειρήματα της θέσης του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, έτσι όπως εκφράσθηκε με το Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου την 28η Δεκεμβρίου 2017», υπογραμμίζει η δημοτική αρχή Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Για την υποστήριξη του δίκαιου αιτήματος, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου για τον συντονισμό ενεργειών με δημάρχους και φορείς, πραγματοποίησε στην Αθήνα συνεχείς επαφές με πολιτικούς εκπροσώπους επιδιώκοντας παράλληλα συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ταυτόχρονα με επιστολές προς τους Δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, ζητείται η στήριξη της θέσης του Δήμου με αντίστοιχα Ψηφίσματα Δημοτικών Συμβουλίων και Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.
Ίδια ενημέρωση έγινε τόσο στα πολιτικά κόμματα όσο και στους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ πέρα από την όποια διοικητική ή άλλη ενέργεια, η ανάδειξή του θα συμπεριλάβει την ανάλογη κινητοποίηση με παραστάσεις διαμαρτυρίας από την τοπική κοινωνία.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου, η διατήρηση της λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης της Κυβέρνησης, λαμβάνοντας ασφαλώς υπόψη την βούληση της τοπικής κοινωνίας όπως αυτή εκφράζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, τους Φορείς και τους Δήμους που στηρίζουν το δίκαιο αίτημα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ανωνιμος

    Κλείστε τα πάντα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας , Στρατόπεδα, Φρουραρχεία,Αεροδρόμια, ΑΤΕΙ, Πανεπιστημιακές Σχολές, Σχολεία, Λιμάνια, Αλυκές κλπ. ΜΗΝ αφήσετε τίποτε όρθιο………. Αντίδραση καμία…………. Έχετε καταστρέψει τα πάντα Γιατί; Σειρά έχουν να κλισουν τα Νοσοκομεία???? Μήπως το ξεχάσατε κύριοι Μεταρρυθμιστές γιατί έχουμε ΔΥΟ στον ΝΟΜΌ!!!!!!
    Τι να πω !!!!! Πεθαίνετε με σύστημα τις τοπικές κοινωνίες μέχρι να πάρετε τα πάντα από τον Ελληνα…………………….. Αίσχος για να καλύψετε τις πομπές και τις λαμογες των κλεφταραδων που ξεζούμισαν το Ελληνικό κράτος και το καταντάτε τώρα εσείς αποικία των δανειστών………….. Λυπάμαι σας βαρεθήκαμε όλους………….. μα όλους όμως………………. Κάτω τα ξερά σας από αυτά που δεν σας ανήκουν………………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.