Τετάρτη, Ιανουάριος 16, 2019

Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Αγρινίου – Αίτημα η εύρυθμη λειτουργία του

nosokomeio_kinitopoiisi (8)

Σε εξέλιξη είναι η προγραμματισμένη κινητοποίηση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στο Νοσοκομείο. Διαμαρτυρία για την κατάσταση τόσο στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγρινίου όσο και γενικότερα στη δημόσια Υγεία.
Τις περασμένες ημέρες με ανακοινώσεις και συνέντευξη Τύπου το Εργατικό Κέντρο ανέδειξε τα προβλήματα του Νοσοκομείου , πολλά από αυτά βέβαια χρόνια και άλυτα. «Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για άλλη μια φορά μπαίνει μπροστά ώστε η υγεία να γίνει υπόθεση πάλης και αγώνα συνολικά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων συνολικά, να μη θεωρείται υπόθεση των υγειονομικών. Ο αγώνας για την προστασία της υγείας της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών προϋποθέτει την πάλη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
kinitopoiisi-nosokomeio (1)Μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει ως προβλήματα:
• τα εξοντωτικά κυκλικά ωράρια λάστιχο, με τις πολυάριθμες εφημερίες, με τις ελλείψεις προσωπικού, με τα εντέλλεσθαι της διοίκησης και με τον τρόπο που επιδιώκει να λειτουργήσει η παθολογική κλινική με έναν παθολόγο να βλέπει – εξετάζει 110 ( ασθενείς της κλινικής και των ΤΕΠ,
• σοβαρότατες ελλείψεις (πχ. ένας νοσηλευτής για 25-35 ασθενείς) στην πλειοψηφία των τμημάτων,
• αξονικός και υπέρηχος δεν καλύπτουν όλες τις μέρες του μήνα,
• ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας σε ασθενείς και υγειονομικούς.
• ανύπαρκτη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου
• παλιό οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου που αφορά 120 κλίνες και λειτουργεί και στο σημερινό νοσοκομείο με 230 κλίνες, με το ίδιο προσωπικό που να μην μπορεί να καλύψει βάρδιες, εφημερίες και έχει φτάσει στα όριά του.
kinitopoiisi-nosokomeio (3)Το Εργατικό Κέντρο κάνει λόγο για εμπορευματοποίηση της Υγείας και διεκδικεί:
• να διασφαλιστεί άμεσα η εύρυθμη λειτουργία της π/θ κλινικής και του Τ.Ε.Π. με προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου ιατρικού και λοιπού προσωπικού. • -Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια-φάρμακο για όλο το λαό.
• Επαρκής χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Νέο οργανισμό του νοσοκομείου που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες.
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εδώ και τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός-συμβασιούχος.
• Άμεσα μαζικές προσλήψεις ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
• Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη, με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, κοντά στους τόπους δουλειάς, κατοικίας, εκπαίδευσης, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες, υγιών και ασθενών, με τις πλήρως αναπτυγμένες και συνεργαζόμενες μεταξύ τους υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης, υγείας και ασφάλειας της εργασίας και Δημόσιας Υγείας.
• Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέσα από το κρατικό σώμα γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας. Ίδρυση κρατικού σώματος Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας, ενταγμένου αποκλειστικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
• Άμεσα να ανανεωθούν τα βιβλιάρια του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων των ανέργων, των ΑμΕΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
kinitopoiisi-nosokomeio (2)Στην κινητοποίηση είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου ο Δημήτρης Δήμας και ο ιατρός Μάκης Αραβανής, ενδεχομένως και εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων. Θυμίζουμε πως την ερχόμενη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη και σύσκεψη των εργαζομένων και των ιατρών με φορείς του Αγρινίου για τις μελλοντικές κινήσεις.
Σημειωτέον πάντως πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν συμμερίζονται το κλίμα που έχει διαμορφωθεί κάνοντας λόγο για «κινδυνολογία».
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Υγείας γιατρός Μακης Αραβανης στην ομιλία  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, η διοίκηση του Νοσοκομείου και η 6 ΥΠΕ ενοχλήθηκαν από την κινητοποίηση .» Θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτά που αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους , προβάλλοντας τα αυτονόητα ως επιτυχία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

nosokomeio_kinitopoiisi (1) nosokomeio_kinitopoiisi (2) nosokomeio_kinitopoiisi (3) nosokomeio_kinitopoiisi (4) nosokomeio_kinitopoiisi (6) nosokomeio_kinitopoiisi (7) nosokomeio_kinitopoiisi (8)

kinitopoiisi-nosokomeio (4)

kinitopoiisi-nosokomeio (5)

kinitopoiisi-nosokomeio (6)

kinitopoiisi-nosokomeio (7)

kinitopoiisi-nosokomeio (8)

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Anonimos

    Τι είναι αυτό τώρα!!! Υποτίθεται διαμαρτηρία!!!! Για ποιούς σκοπούς; Οι Δήθεν και οι Τάχα βγήκαν στην αυλή του Νοσοκομείου για να δείξουν τι!!!! Την καταντια του Ελληνα…. απο τις λαμογές παρελθόντων & νυν, ετών; Μηπως και σημερα τι γινεται ….. Μια απο τα ιδια και η ζωή συνεχιζεται προς την ισοπέδωση των πάντων. Η διαμαρτηρίες γινονται αλλου και οχι στις αυλες των Νοσοκομείων!!!! Γινονται εκει που πρέπει . Στην πηγή και οχι εκει που καταλήγουν τα βοθρολήματα και οι αποφασεις των καθε κυβερνώντων που Νόμους δηθεν και ταχα θεσπίζουν τους κοινοποιούν αλλα τίποτε δεν ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ… Και αν εφαρμόζετε καποιο εδαφιο υων Νομων… Μεταφραζεται απο τους δηθεν υπευθηνους οπως αυτους τους βολευει. Το γλυφτεν στην Ελλαδα ποτε δεν πεθαίνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.