Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Μεγάλη πυρκαγιά στη Χούνη -φωτιές και σε άλλες περιοχές

fotia
Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη,  από τις 15:10 το μεσημέρι ,σε γεωργική και δασική έκταση στην περιοχή της Χούνης της Δ.Ε. Παρακαμπυλίων του Δήμου Αγρινίου, κοντά μάλιστα σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έχουν σπεύσει δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα και άλλα πέντε βοηθητικά, μεταξύ των οποίων όλα τα οχήματα της Π.Υ. Αγρινίου με βοήθεια οχημάτων από Μεσολόγγι, Θέρμο, Αμφιλοχία, Πάτρα, Καρπενήσι και της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας. Για ρίψεις από αέρος κινητοποιήθηκαν επίσης δύο πετζετέλ και δύο καναντέρ.

Μέχρι στιγμής η φωτιά έχει κάψει  50 στρέμματα γεωργικής έκτασης (κυρίως ελιές) και δασικής έκτασης ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο, καθώς βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο μάλιστα βρίσκεται και ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το απόγευμα ξέσπασαν άλλες δύο φωτιές. Στις 16:40 στο Καινούργιο ξέσπασε φωτιά σε γεωργική έκταση, η οποία κατασβέστηκε από την άμεση επέμβαση του Εθελελοντικού Σταθμού Παραβόλας με ένα όχημα από την Π.Υ. Αγρινίου, ενώ στις 18:00 ξέσπασε άλλη μία φωτιά στις Λάσπες της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής, η οποία κατασβέστηκε από ένα πυροσβεστικό και ένα βοηθητικό όχημα της Π.Υ. Αγρινίου με τέσσερις πυροσβέστες. Για τις δύο τελευταίες φωτιές κινητοποιήθηκαν και δύο πετζετέλ.

Φωτιά που κατασβέστηκε άμεσα ξέσπασε και στην περιοχή των Οχθίων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.