Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Σε εξέλιξη στη Λευκάδα η δίκη πρώην προπονητή της Αιτωλοακαρνανίας για απόπειρα βιασμού ανήλικης- Ανέβηκαν οι τόνοι

Σε εξέλιξη στη Λευκάδα η δίκη πρώην προπονητή της Αιτωλοακαρνανίας για απόπειρα βιασμού ανήλικης- Ανέβηκαν οι τόνοι

Σε εξέλιξη είναι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας η δίκη ενός συνταξιούχου προπονητή από την Αιτωλοακαρνανία που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού, αποπλάνηση ανηλίκου και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια – και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση. Εγκαλούσα είναι πρώην αθλήτριά του η οποία συμμετείχε και στην εθνική ομάδα στίβου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης- που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας- ξεκίνησε το πρωί της περασμένης Δευτέρας και εξετάσθηκαν περίπου 30 μάρτυρες. Δεν έλειψαν οι λεκτικές συγκρούσεις  ενώ η δίκη διεκόπη ακόμη και λόγω… διακοπής ρεύματος εξ αιτίας πτώσης κολώνας της ΔΕΗ σε κεντρικό σημείο του νησιού.

Πρόκειται για μία ακόμη δίκη, η οποία ξεκίνησε κατόπιν μήνυσης της αθλήτριας αναφορικά με τις ανωτέρω πράξεις, οι οποίες φέρεται να διαπραχθεί πριν αρκετά χρόνια. Η αλήθεια είναι πως όταν η Μαρία Μπεκατώρου κατάφερε να μιλήσει για την παρενόχληση που είχε δεχθεί, έδωσε το έναυσμα, ώστε να βγουν προς τα έξω πολλές συναφείς περιπτώσεις.

Η εγκαλούσα κατήγγειλε ότι τα  αδικήματα διεπράχθησαν  όταν  ήταν μόλις 12 ετών έως και το έτος 2007, όταν  ήταν σε ηλικία 17 ετών, διάστημα κατά το οποίο  ο κατηγορούμενος την προετοίμαζε   για τα αθλήματα που θα έδινε στα πλαίσια των εξετάσεων για τη Γυμναστική Ακαδημία.

Στο ΜΟΔ Λευκάδας εξετάσθηκαν ως μάρτυρες συναθλητές της ενώ οι μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου ισχυρίστηκαν ότι το 2007 είχε ήδη  σταματήσει οποιαδήποτε συνεργασία   μαζί της ως προπονητής της ενώ υποστήριξαν πως ούτε τα προηγούμενα χρόνια ως προπονητής παρενόχλησε την αθλήτριά του.

Οι γνωστοί δικηγόροι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και  Αναστάσιος Ντούγκας.

Ένταση δικηγόρων 

Πολλές ήταν οι φορές που προκλήθηκε ένταση   μεταξύ των συνηγόρων. «Μου θυμίζει κάποιες άλλες κυρίες που μετά την Μπεκατώρου θεώρησαν ότι θα φτιάξουν την Ελλάδα», είπε -μεταξύ των πολλών του παρεμβάσεων- ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος να σημειωθεί θα αγορεύσει την ερχόμενη Δευτέρα μιας και χθες, δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο διεκόπη για αρκετή ώρα εξ αιτίας και της διακοπής ρεύματος.

Σε αυτά τα λεγόμενα Δημητρακόπουλου απάντησε ο Δικηγόρος της αθλήτριας, Ντούγκας Αναστάσιος λέγοντας πως «η κυρία Μπεκατώρου έδωσε δύναμη στην εντολέα μου να σπάσει τη σιωπή και να μιλήσει για το Γολγοθά που βίωνε από την τρυφερή ηλικία των 12 ετών».

Χαρακτήρισε εξάλλου προφανές πως η πλευρά του κατηγορουμένου βρίσκεται σε πανικό υποστηρίζοντας πως μάρτυρες έχουν δεχθεί κλήσεις εκφοβισμού.

«Θεωρώ ότι η μηνύτριά μου παρασύρθηκε από κάποιους. Είμαι αθώος»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε όλα τα ερωτικού περιεχομένου μηνύματα που αντάλλασσε με την μηνύτρια- αρκετά χρόνια μετά την ενηλικίωση της – ενώ δεν αποδέχτηκε καμία από τις κατηγορίες που αφορούσαν το 2007 λέγοντας ότι η αθλήτρια ήταν ερωτευμένη μαζί του ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να την κρατήσει σε απόσταση. «Θεωρώ ότι η μηνύτριά μου παρασύρθηκε από κάποιους. Είμαι αθώος» , είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής.

Τόσο η ίδια η αθλήτρια όσο και ο δικηγόρος της, Αναστάσιος Ντούγκας, νομικός   γνωστός για την ενασχόλησή του με την προάσπιση των δικαιωμάτων των κακοποιημένων παιδιών, επέμειναν στις καταγγελίες  καταθέτοντας   κατ’ αυτούς   αποδείξεις πως έχουν συμβεί όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται ο προπονητής.

«Διαβάστε τα ερωτικά μηνύματα»

Αγορεύοντας ο κ. Ντούγκας επέμεινε στο να διαβαστούν με προσοχή- τόσο από τους ενόρκους όσο και από τους δικαστές- τα ερωτικά μηνύματα που έχει αποστείλει ο κατηγορούμενος στο θύμα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, τα μηνύματα επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες αλλά και πως όλα άρχισαν όταν το θύμα ήταν στην ευαίσθητη ηλικία των 12 μόλις ετών.

Επικαλέστηκε εξάλλου ο κ. Ντούγκας το ημερολόγιο της εντολέως του στο οποίο γράφουν συναθλητές και συμμαθητές της και -που σύμφωνα με την μηνύτρια-αποδεικνύει ότι το 2007, δηλαδή κατά το επίμαχο διάστημα, γυμναζόταν πράγματι σε στάδιο της Αιτωλοακαρνανίας έχοντας ως προπονητή της τον κατηγορούμενο.

Ο Αναστάσιος Ντούγκας εξάλλου υποστήριξε πως μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι το ανήλικο θύμα ήταν ερωτευμένο μαζί του.

Δεν παρέλειψε ο δικηγόρος να εκφράσει την εμπιστοσύνη αυτού και της μηνύτριας στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας με την αγόρευση του κ. Δημητρακόπουλου.

Β.Β.

Πηγή: lefkadapress.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.