Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Σε ποιους κάνουν τεστ κορωνοϊού οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ – Πόσο θα μείνουν στην Αιτωλοακαρνανία

Σε ποιους κάνουν τεστ κορωνοϊού οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ – Πόσο θα μείνουν στην Αιτωλοακαρνανία

Σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία συνεχίζουν τη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού οι 12 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που έφτασαν τη Δευτέρα στην 6η ΥΠΕ στην Πάτρα.

Ήδη στην Πάτρα έχουν πάρει δείγματα από το Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο, το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, το Άσυλο Ανιάτων, από γηροκομείο στη Δυτική Αχαΐα ενώ την Τρίτη θα βρίσκονται στην Κάτω Αχαΐα.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr o Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης οι μονάδες θα κάνουν μαζικά τεστ σε οργανωμένες δομές, σε καταυλισμούς και στη συνέχεια σε δημόσιες υπηρεσίες ενώ θα επισκεφθούν και πλατείες για τη λήψη δειγμάτων. Για άτομα εκτός δομών όπως αναφέρει, τεστ διενεργούνται στο νοσοκομείο.

Την Παρασκευή μάλιστα αναλύθηκαν στο εργαστήριο στο νοσοκομείο του Ρίου 35 δείγματα τα οποία ήταν όλα αρνητικά και 44 στο εργαστήριο στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών τα οποία επίσης στο σύνολό τους ήταν αρνητικά. Οι αριθμοί αφορούν δείγματα που ελήφθησαν στο νοσοκομείο και όχι των κινητών μονάδων, εξηγεί ο κ. Καρβέλης.

«Ο στόχος είναι να ψάξουμε μέσα στην κοινότητα να δούμε τι γίνεται, όχι μόνο ό,τι φτάνει στο νοσοκομείο ως ύποπτο. Μπορεί να υποκρύπτεται κάτι που να μη φαίνεται, ένας ασυμπτωματικός ασθενής. Με τις κινητές μονάδες πάμε να βρούμε τις πλατιές μάζες των ανθρώπων που δεν μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο».

Στην Αχαΐα οι κινητές μονάδες είναι 6, στην Ηλεία 2 και 4 στην Αιτωλοακαρνανία 4 .

«Επειδή στην Ηλεία οι μονάδες είναι δύο, περιοχές του νομού όπως τα Λεχαινά, Βάρδα θα καλυφθούν από την Αχαΐα», εξηγεί ο κ. Καρβέλης.

Οι κινητές μονάδες θα μείνουν στους τρεις νομούς τουλάχιστον 6 μήνες και αν χρειαστεί, ανάλογα με την εξέλιξη, θα μείνουν και παραπάνω.

Πηγή: thebest.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.