Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Σε προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι του «Νηρέα»

Σε προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι του «Νηρέα»

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, την Τετάρτη 1η Ιουλίου, αποφάσισε να προχωρήσει το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Νηρέα διαμαρτυρόμενο για τις 32 απολύσεις φυλάκων. H κινητοποίηση θα λάβει χώρα στο συσκευαστήριο της επιχείρησης στη θέση «Τσαπουρνιά».

Η απόφαση λήφθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ, που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, στο Πνευματικό Κέντρο Αστακού.

Το Σωματείο καλεί τη διοίκηση της εταιρείας να ανακαλέσει την απόφασή της για απόλυση των φυλάκων ενώ παράλληλα ζητά τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων της επιχείρησης καθώς και των πολιτικών.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Το  Δ.Σ. του Σωματείου μας σε συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιούνη και ώρα  7:00 μ.μ. στο Πνευματικό  Κέντρο Αστακού,  αποφάσισε  να προχωρήσει σε 24ωρη  προειδοποιητική απεργία  την Τετάρτη  1η Ιούλη  κα απεργιακή συγκέντρωση  στις 9:30  π.μ. στο συσκευαστήριο της επιχείρησης στη θέση  «Τσαπουρνιά» .

Υλοποιώντας  την ομόφωνη απόφαση  της Γενικής Συνέλευσης  στις 22 Ιούνη μετά και την αδιαλλαξία της Διοίκησης  της επιχείρησης  να συναντηθεί  με τους εκπροσώπους μας και να συζητήσουν τα αιτήματά μας, το  Διοικητικό Συμβούλιο καλεί:

  • Όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους της επιχείρησης ΝΗΡΕΑΣ  στην περιοχή του Αστακού  να συμβάλουν  με όλες τις δυνάμεις  για την επιτυχία της απεργίας και να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών»  στην απεργιακή μας συγκέντρωση.
  • Όλα τα σωματεία του ΝΗΡΕΑ σε όλη τη χώρα να εκφράσουν με κάθε τρόπο  έμπρακτα  την αλληλεγγύη τους  και τη συμπαράστασή τους , ο δικός μας αγώνας είναι και δικός τους.
  • Όλους τους φορείς της περιοχής  (τοπική αυτοδιοίκηση, σωματεία, σύλλογοι κ.λ.π.), να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας και να συμμετέχουν στην απεργιακή μας συγκέντρωση.
  • Την κυβέρνηση και τα κόμματα της βουλής  να πάρουν θέση  πάνω στις μεθοδεύσεις  της επιχείρησης  ΝΗΡΕΑΣ.

Καλούμε τη Διοίκηση της επιχείρησης:

  • Να ανακαλέσει την ενημερωτική  απόφασής της  προς το Δ.Σ. του σωματείου  για απολύσεις  των συναδέλφων  που  εργάζονται στη φύλαξη.
  • Να συζητήσουμε για υπογραφή  επιχειρησιακής  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  καθώς  επίσης και για μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.

Το Δ.Σ. του σωματείου,  εκτιμώντας τη μέχρι τώρα δράση μας ,  είναι αισιόδοξο . Με τη συμμετοχή όλων μας, έχουμε τη δύναμη  να επιβάλουμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Με την παραπέρα ισχυροποίηση  του σωματείου μας , την ενότητά μας  και τον αγώνα μας  μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.