Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Σε ύφεση η φωτιά στον Ταξιάρχη Θέρμου, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές (φωτό)

Σε ύφεση η φωτιά στον Ταξιάρχη Θέρμου, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές (φωτό)

taxiarx

Θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στον Ταξιάρχη Θέρμου με το ξημέρωμα της σημερινής ημέρας. Η φωτιά, η οποία έφτασε χθες να απειλήσει κατοικημένες περιοχές, έχει κάψει ήδη πάνω από 250 στρέμματα αλλά αυτή την ώρα είναι σε ύφεση και χάρη και στις ρίψεις από εναέρια μέσα έχει περιοριστεί σημαντικά.

Στην περιοχή βρίσκονται από το πρωί 18 υδροφόρα οχήματα όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επιχειρούν 40 έως 50 άνδρες της Πυροσβεστικής. Σημαντική βοήθεια στον περιορισμό της φωτιάς είχαν ένα καναντέρ, ένα πετζετέλ, καθώς και ένα ελικόπτερο σινούκ που επιχειρούσαν από το πρωί. Τα εναέρια μέσα έχουν αυτή την ώρα σταματήσει τις ρίψεις και οι προσπάθειες συνεχίζονται με επίγεια μέσα.

Νωρίτερα είχε κάνει σχετική ανάρτηση και ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσνταντάρας αναφέροντας χαρακτηριστικά “Ξημέρωσε μια καλύτερη μέρα .Ευχαριστώ τους ήρωες Πυροσβέστες”. Ο ίδιος παρέμεινε στο σημείο κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ εκεί μετέβη και η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά. Σημειωτέον πως υπήρξε άψογη συνεργασία και συντονισμός της Περιφέρειας ,του δήμου ,της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.Πολλοί εθελοντές και πολίτες έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να προστατευθεί ο οικισμός Ταξιάρχης αφού κινδύνευσαν σπίτια και τέσσερα ποιμνιοστάσια.

Η πυρκαγιά όπως φαίνεται από τον Τροχό Αγρινίου (φωτό Γ.Γιαννακόπουλος)
Η πυρκαγιά όπως φαινόταν από τον Τροχό Αγρινίου (φωτό Γ.Γιαννακόπουλος)

1 2 3 4 5 6

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.